Stressfri städning: 3 knep värda att tänka på vid hushållsarbete

av Hilda Maria Morgan

01 November 2022

Stressfri städning: 3 knep värda att tänka på vid hushållsarbete
Advertisement

De ofläckade skorna som förstörts av mörka ränder på sulan eller ovandelen, ett vitt plagg som har en helt oönskad fläck eller också bara den tid det tar, och som vi ibland inte har, för att avsluta torkcykeln för torktumlaren: inga oöverstigliga problem, men de är säkert små irritationsmoment som kan förstöra dagen. Därför kan det vara användbart att ha rätt hjälpmedel för att hantera dessa eventualiteter med fullständigt lugn och effektivitet.

Det är enkla knep att ta fram när det behövs, och för dessa tre situationer visar en TikToker sina favoritlösningar. Läs vidare för att ta reda på vilka det är.

via @mama_mila_/TikTok

Advertisement
@mama_mila_/TikTok

@mama_mila_/TikTok

Vi pratar om kontot @mama_mila_ som i ett väldigt snabbt klipp listar tre knep som hon inte kan vara utan.

  1. För att få sneakers helt vita igen. I det här fallet använder kvinnan tandkräm, som hon gnuggar över hela överdelen med hjälp av en borste. Det ser ut som en diskborste. I allmänhet, för denna typ av knep för hemmet, rekommenderas det att inte använda tandkrämer som har gelkomponenter, utan att föredra den traditionella med vit pasta. Den ska gnuggas överallt där det finns smuts och sedan sköljas, även med en våt trasa (men det kräver mer tid och tålamod).
  2. För att ta bort fläckar och märken från vita plagg. I det här fallet är den allierade som inte alla vet att de kan använda raklödder. Lite läggs direkt på det fläckiga tyget och sedan, med en gammal tandborste eller en borste med inte alltför hårda borst, får man produkten att tränga in i fibrerna genom att gnugga försiktigt. Från det ögonblicket kan den sköljas för hand eller, ännu bättre, växla till en normal tvättcykel. Återigen, det rekommenderas alltid att använda traditionella raklödder, utan gelkomponenter.
  3. För att påskynda torktiderna: när du behöver spara tid, använd bara ett enkelt knep, det vill säga lägg in en ren, torr vit handduk i trumman tillsammans med de fuktiga kläderna som har kommit från tvättmaskinen.

För att se knepen i aktion, klicka här. De är enkla, och du kanske redan har använt åtminstone ett? Om inte, vilket skulle du vilja prova först?

Advertisement