Hjälp dig själv att spara pengar: upptäck 7 beteenden som påverkar utgifterna

av Hilda Maria Morgan

01 November 2022

Hjälp dig själv att spara pengar: upptäck 7 beteenden som påverkar utgifterna
Advertisement

Det är klart att alla är intresserade av att spara pengar. Det finns dock de som engagerar sig mer i denna riktning och lyckas göra det med större resultat och de som oftare ger efter för frestelser av olika slag, tänker att de är ofarliga och inser sedan att allt kan tynga familjens ekonomiska budget.

Det finns beteenden och vanor som implementeras dagligen, speciellt på lång sikt, har förmågan att påverka vår ekonomi, negativt eller positivt. Är du nyfiken på att förstå vilka de är? Vi visar dig några av dem nedan eftersom vi anser att handling bör och också kan göras intelligent.

Pixabay

Pixabay

Mataffären och alla ställen där en massa saker visas tillsammans är verkligen inte vänner av vår plånbok. Det händer alla att man går för att hämta en sak eller två och så slutar det med en hel kundvagn och överfulla påsar. Eller så händer det att man handlar på måfå, tar allt i sikte och som i det ögonblicket anses nödvändigt. Det enda sättet att inte falla i onödiga frestelser och att inte göra meningslösa inköp är att förbereda en exakt och detaljerad inköpslista hemifrån, gärna genom att ha veckomeny och behov i åtanke, dag för dag. Prova det så kommer du se att kontona kommer stämma mer överens med det ni hade tänkt er.

Advertisement
Pixabay

Pixabay

Storskalig distribution är beroende av dagens samhälles brådska och lättja. Här finns alltså en oproportionerlig ökning av konsumtionen av färdigmat och sallader som redan är skurna, tvättade och förpackade. De är alla produkter som kostar mer och håller mycket mindre. Försök att köpa genuina livsmedel och främst säsongsbetonade produkter. Du kommer att behöva anstränga dig lite mer för att förbereda dem, men du kommer säkerligen att vinna i pengar och hälsa.

Pixabay

Pixabay

Flytande tvål har tagit tvålarnas plats sedan ett bra tag nu. De kan verka mer praktiska men kostar mycket mer och förorenar avsevärt. Om du vill spara pengar, även genom att förorena mindre, gå tillbaka till att använda tvål och ersätt dem med de tusen behållare för flytande tvål som alla har hemma idag. Du kommer att märka en utmärkt vinst.

Byt ut de vanliga engångsbomullskuddarna för att ta bort smink med mikrofiberkuddar som kan tvättas och återanvändas. Vissa säger att de har ännu högre prestanda och en bättre inverkan på huden. Och kostnaderna är mycket lägre.

Och hur mycket pengar lägger vi inte på tvättmedel och produkter för hygien och hem och personlig vård? De är bland det dyraste vi köper. Men även här kan något användbart göras. Börja köpa storpack, koncentrerade tvättmedel och påfyllningar som du kan fylla på flaskorna med som du kommer att återanvända flera gånger. Och välj universalrengöringsmedel istället för en specifik produkt för olika behov. Både miljön och din familjebudget kommer att gynnas.

Advertisement
Pixabay

Pixabay

Reklam sägs vara handelns själ. Detta är sant i den mån det fortsätter att villkora våra val. Försök att inte låta dig påverkas av kända varumärken och falska "mirakel" som viss reklam lovar. Välj klokt, efter dina behov och inte efter vilken marknadsföring som får dig att tro att du vill eller behöver något.

Pixabay

Pixabay

Ta alltid dina handlingskassar med dig. Förutom betydligt mindre föroreningar kommer du att spara mycket pengar i längden.

Använder du redan något av dessa små men viktiga knep?

Advertisement