Prova denna enkla och effektiva metod för att rengöra soptunnan noggrant

av Hilda Maria Morgan

05 November 2022

Prova denna enkla och effektiva metod för att rengöra soptunnan noggrant
Advertisement

Till och med den renaste personen i världen får då och då ta itu med smutsen och de dåliga lukterna som utvecklas inuti soptunnor som sprids runt om i huset. Faktum är att i varje rum, särskilt i köket och i badrummet, orsakar ansamlingen av sopor inuti sina behållare, även när de töms regelbundet, rester av olika slag och med dem riktigt obehagliga lukter.

Därför kan vi inte befria oss från att kavla upp ärmarna då och då för att rengöra också själva soptunnorna noggrant. Alla har sina favoritmetoder, men för att avfetta och deodorisera väl presenterar vi för dig en metod som också rekommenderas på TikTok, av skaparen Carolina McCauley.

via @carolina.mccauley/TikTok

Advertisement
Video tutorial via @carolina.mccauley/TikTok

Video tutorial via @carolina.mccauley/TikTok

Soptunnan som är huvudpersonen i videon är gjord av rostfritt stål, men förutom det sista steget i proceduren kan metoden som föreslagits av TikToker också tillämpas på plastbehållare.

Det du behöver är:

 • Rengöringshandskar
 • Diskmedel
 • Natriumbikarbonat
 • Babyolja (används till metallbehållare)
 • En borste med långt skaft
 • En mikrofiberduk
 • Vattenslang

Stegen är verkligen enkla att förstå. Det gäller att:

 1. Ta på dig handskarna och ta bort eventuellt skräp som finns kvar längst ner i soptunnan.
 2. Ta bikarbonatspaketet och strö generöst i korgen.
 3. Häll i lite diskmedel. Du behöver hälla lite på väggarna och lite på botten av behållaren.
 4. Beväpna dig med den långskaftade borsten och börja kraftigt skrubba hela insidan av soptunnan. Med borsten fulla av tvål och bikarbonat, gå vidare till att arbeta på samma sätt på utsidan.
 5. När du har rengjort allt och tagit bort eventuell smuts som finns kvar, är det dags att skölja noggrant med vattenslangen, gärna med lite tryck (stäng öppningen delvis med fingret).
 6. Torka så gott du kan med en trasa, speciellt om det är en metallbehållare, där annars vattenstrimmorna skulle förbli tydligt synliga. Just i fallet med en soptunna som den i videon, kan du säkerställa en perfekt finish genom att polera hela utsidan med några droppar babyolja, häll lite olja på en torr mikrofiberduk och gnid sedan på ytan.

Du kan se TikTok-videon här.

Det är verkligen enkelt, och det är värt att komma ihåg att rengöra soptunnorna på liknande sätt minst en gång varannan vecka, så att du aldrig behöver arbeta för hårt för att tvätta dem. Hur brukar du hantera detta?

Advertisement