Inredning med LED-lampor: 11 fascinerande idéer att inspireras av

av Hilda Maria Morgan

21 November 2022

Inredning med LED-lampor: 11 fascinerande idéer att inspireras av
Advertisement

LED-lampor är ett belysningssystem kopplat till en avgjort modern inredningssmak. Faktum är att de har en mycket speciell charm, som består i att ljuskällan inte syns, vilket istället är fallet med lampor, strålkastare och ljuskronor, utan bara strålen som kommer från källan uppskattas, ett ljus som täcker in intilliggande ytor på ett milt sätt, som om den strålade direkt från möblerna och arkitektoniska element på vilka (eller bakom) lysdioderna har monterats.

Med rätt idé fungerar de i varje rum i huset, från köket till sovrummet. Kolla in idéerna nedan.

Det är en typ av belysning som ofta väljs för trappor, framförallt ledstänger: ljuslisterna är idealiska för att följa formerna på dessa inredningselement, och samtidigt förbättra trappstegens synlighet utan att belysa hela miljön på ett utbrett sätt.

Advertisement

De är också perfekta som en lösning för att belysa trappstegen i svävande trappor, vilket gör att de känns ännu lättare.

Ett annat modernt och fascinerande sätt att dra fördel av lysdioder i belysning är med superminimala vägglampor (ibland även från marken), reducerade till väsentliga geometriska former som en linje.

Till exempel ett ljusspår bakom en tunn svart stång placerad vertikalt på en vägg.

Ett designknep som sedan passar perfekt även till kanterna i rummens hörn!

Advertisement

Den visuella återgivningen av ljuset som strålar över en vägg är också perfekt för sänggaveln, även om den inte kan ersätta läslampor.

Och därför, varhelst det finns något att understryka eller följa möbelns linjer, är en LED-lampa perfekt, även när det gäller olika hyllor och bokhyllor.

Advertisement

Och varför inte längst ner? Det finns en hel inredningstrend som använder LED-lamporna monterade på underkanten av köksmöblerna, som när de slås på under natten verkar sväva på golvet på ett futuristiskt sätt.

Men om den nedre kanten är väggskåpets, är LED-lampor en idealisk lösning för att belysa bänkskivorna utan att behöva ta till spotlights eller ljuskronor som faller till rätt punkt.

Advertisement

Lysdioder är idealiska för att designa och dekorera alla miljöer med ljus.

Har du redan testat att inreda ditt hem med LED-lampor?

Advertisement