För att få perfekta fönster följ bara dessa värdefulla tips

av Hilda Maria Morgan

30 Oktober 2022

För att få perfekta fönster följ bara dessa värdefulla tips
Advertisement

Ett fönster med helt rena glas fria från ränder är en källa till stolthet, men också en faktor som förhöjer husets utseende. När fönstren är perfekt genomskinliga, utan beläggningar och smuts släpper de på ett unikt sätt in alla färger och det yttre ljuset, men det är så ansträngande att hålla dem under de förhållandena! Och vilken frustration att märka att det fortfarande finns streck där vi gnidit med trasor just för att göra dem rena.

Det är inte en strid förlorad från start, utan en operation som ska ställas inför de rätta strategierna, just för att undvika att insatsen sedan motarbetas av ett inte helt tillfredsställande resultat. Så vilka är tipsen att ha i åtanke för att få glaset att glänsa felfritt?

Advertisement
Creativo

Creativo

  1. Ta inte hand om denna typ av städning när det är soligt ute, hellre en molnig dag eller under de kallare timmarna, för att förhindra att solstrålarna får produkterna att torka så fort de använts på fönstren, vilket oundvikligen lämnar ränder på glaset.
  2. Använd alltid varmt men inte kokande hett vatten: om det är lagom varmt kommer det bättre lösa upp smutshinnorna, särskilt på utsidan.
  3. Använd alltid endast trasor som lämpar sig för glas, eller tidningspapper eller till och med lätta och ömtåliga bomullstrasor. Inget som är slipande, som släpper ludd eller hushållspapper, som alltid lämnar lite skräp på glaset.
  4. Låt aldrig mer än en månad gå mellan en tvätt och nästa: detta kommer att göra det svårare för lömska smutsfläckar att samlas.
  5. Alkoholbaserade produkter är att föredra, eller vit vinäger, som perfekt kan lösa upp smuts och lämnar mindre streck. Det finns även alternativa gör-det-själv medel som talk med mera, men vid en grundlig rengöring som skjutits upp länge hjälper alkohol eller vinäger mest.
  6. En annan ingrediens du kan använda är citronsyra, som måste lösas upp i varmt vatten (ett par teskedar i 750 ml vatten räcker), och för att öka avfettningskraften kan du hälla en eller två droppar diskmedel, väl upplöst det också.
  7. Innan du tvättar, ta bort huvuddelen av smutsen med en dammfångande trasa eller en mikrofiberduk.
  8. När du går över till att tvätta, gör regelbundna rörelser, som remsorna som rör sig uppifrån och ner, utan att överlappa. Använd mer vatten första gången och lite mindre andra.
  9. Torka omedelbart med tidningspapper eller med de där trasorna som används för att polera bilen.

Lycka till!

Advertisement