Prova två superenkla sätt att vika vilket linne som helst superkompakt

av Hilda Maria Morgan

11 November 2022

Prova två superenkla sätt att vika vilket linne som helst superkompakt
Advertisement

Linnen används året runt: det finns de att ha på sommaren, men även underkläder och de som används till sport. Det kan alltså hända att du måste tvätta, torka och lägga dem i lådor eller till och med lägga dem i din resväska, eller i dina gymväskor, oavsett årstid.

Det är utan tvekan inga skrymmande plagg i sig, men när det finns lite utrymme i möbler eller väskor kan varje millimeter som man vinner göra skillnad. Så vilket är det bästa sättet att snabbt och effektivt vika linnen och förvandla dem till superkompakta paket som kan läggas in var som helst? Experten på dessa tekniker på TikTok indikerar två olika som bör provas. Läs vidare för att ta reda på vilka det är.

via @thefoldinglady/TikTok

Video tutorial via @thefoldinglady/TikTok

Video tutorial via @thefoldinglady/TikTok

The Folding Lady, som hon kallar sig, visar oss först en trestegsmetod, som börjar med att lägga ut linnet väl på en plan yta. Efter det:

  1. Ta toppen av plagget (nacken och axlarna) och vik det på mitten, så att toppen matchar botten.
  2. Du kommer att få en horisontell rektangel framför dig. Ta sedan vänster sida och för den till mitten och gör samma sak med den andra.
  3. Nu har du skapat en vertikal rektangel, och du behöver bara rulla den ena sidan mot den andra, tills rullen kan stickas in i den öppna fliken.

Advertisement
Video tutorial via @thefoldinglady/TikTok

Video tutorial via @thefoldinglady/TikTok

En alternativ metod, som visas av TikTokern i samma video, är ännu snabbare men slutar inte med en metod för att "fixera" paketet som i det första fallet. Det är dock en liknande teknik, användbar för att förvara kläder framför allt i lådor.

  1. Börja fortfarande med att vika linnet på mitten som i den första metoden.
  2. Ta nu undersidan och vik den upp till hälften av höjden.
  3. Framför dig kommer linnet nu att vara en horisontell remsa, och du kan helt enkelt börja vika den om sig själv genom att vika från vänster till höger (eller till och med tvärtom, om du föredrar det!).

Det handlar om väldigt enkla och effektiva drag, och du kan förstå dem bättre genom att titta på den mycket snabba videon.

Det finns liknande metoder för att vika nästan alla plagg, har du någonsin använt dem när du gör iordning eller packar?

Advertisement