16 fantastiska designidéer som gör ditt hem vackrare, mer funktionellt och välkomnande

av Hilda Maria Morgan

02 November 2022

16 fantastiska designidéer som gör ditt hem vackrare, mer funktionellt och välkomnande
Advertisement

Ibland krävs det väldigt lite för att ge ett hem en varm, trevlig och välkomnande atmosfär, det finns ingen anledning att radikalt förändra alla möbler och göra större renoveringar. Det är de små detaljerna som gör skillnaden: att bjuda på te med en fin tetång eller tesil som tittar ut ur muggen, välkomna gäster i ett behagligt doftande vardagsrum, med en underbart designad lampa eller kuddar med speciella former är tillräckligt för att göra ett hem mer välkomnande som i hallen verkade lite kallt och kalt, opersonligt.

Låt oss tillsammans upptäcka 16 föremål med en otrolig design som du kan berika ditt hem med på ett enkelt och ekonomiskt sätt.

Advertisement

1. Sovrummets skrivbord

Hur bekvämt skulle det inte vara att kunna jobba vid datorn eller plugga direkt från sängen, utan att behöva lägga allt på filtarna med risk att allt ramlar ner när som helst? Ett sängskrivbord låter dig göra det!

Advertisement

2. Läskudde

Att läsa i soffan eller i sängen innan du ska somna är ett tidlöst nöje, men både soffan och kudden och sänggaveln låter dig inte alltid inta bekväma positioner, vilket resulterar i obehag för rygg och nacke. Den här praktiska läskudden löser alla problem: mjuk, bekväm, med praktiska armstöd och till och med en sidoficka och en mugghållare. Vad mer kan man begära?

3. Den infällbara arbetsbänken

Dagens kök är inte alltid tillräckligt stora för att vi ska kunna arbeta lätt. Om arbetsbänkar saknas kan du skapa en extra genom att sätta in en gömd i en möbel.

4. Den sittande lampan

Hur sympatisk är inte den här lampan som ser ut att sitta på soffbordet? Och du kan också använda den som ett stöd för dina lässtunder!

5. Kokospallen

Vad sägs om den här pallen helt gjord av kokosnötter? Skaffa även ett soffbord gjort på samma sätt: för en perfekt balkongs-, trädgårds- eller altaninredning.

Advertisement

6. Te-sengångare

En underbar te-tång för att erbjuda te till dina gäster eller för att ge dig själv en trevlig stund av avkoppling: de finns i form av många djur, välj din favorit.

7. Brachiosaurus-slevar

Muntrar inte denna trevliga brachiosaurus-familj omedelbart upp dig och hjälper dig att laga dina favoriträtter? De kommer säkert att vara alla barns glädje.

Advertisement

8. Prästkragekudden

En stolsdyna som inte bara är vacker att se på, utan också bra: den ger stöd för ländryggen, vilket förbättrar ryggradens välbefinnande.

9. Möbelstrumpor

Tänk om du använde strumpor för bord- och stolsbenen istället för de vanliga tråkiga filtunderläggen?

Advertisement

10. Äggkopp

Denna äggkopp kan användas för att bevara, lagade och till och med servera ägg; dina barn kommer att älska denna söta grupp björnar.

11. Husdjurssängen

En riktigt söt plats att sova på för våra lurviga vänner. Rolig att se på dessutom!

Advertisement

12. Toast-underlägg

Dessa toastformade glasunderlägg eller grytunderlägg är verkligen snygga. När du inte använder dem kan du hålla dem samlade som en limpa, under grytor och glas kommer de att göra ett fantastiskt intryck.

13. Blomlampa

Blomformade ljuskronor förvandlar omedelbart ditt hem till en sagoskog.

Advertisement

14. Originellt dörrstopp

Detta dörrstopp i form av en tillplattad färgtub är något alldeles underbart.

15. Kockens tvål

En tvål i rostfritt stål som tar bort lukt är idealisk att alltid ha nära till hands i köket.

Advertisement

16. TV-staffli

Du kommer att titta på tv som om den vore en konstnärs tavla med detta tv-ställ i form av ett staffli.

Det finns många designidéer som kan hjälpa dig att försköna ditt hem, välj de som passar dig bäst!

Advertisement