Få lukten av fukt att försvinna ur garderoben med några enkla DIY-trick

av Hilda Maria Morgan

29 Oktober 2022

Få lukten av fukt att försvinna ur garderoben med några enkla DIY-trick
Advertisement

Lukten av fukt och "instängt" som utvecklas i vissa garderober och byrålådor i huset är riktigt obehaglig, speciellt när vi uppfattar den på kläderna som vi ska ta på oss. Det är något riktigt irriterande för vårt luktsinne, men också för de omkring oss, och det omintetgör alla ansträngningar som görs med att tvätta och förvara varje plagg med omsorg.

Det finns dock enkla och varaktiga knep som kan lösa situationen, åtminstone när det inte finns några allvarliga problem med fukt i huset. Faktum är att om det handlar om mindre allvarliga situationer, utan väggar som skadats av infiltrationer som därför äventyrar även möblerna nära dem, kan något enkelt enstaka knep verkligen göra mycket.

Advertisement
Creativo

Creativo

  • Parfymerade påsar med salt och te: det finns teer med en mycket behaglig arom, ofta av citrus, vars påsar kostar väldigt lite. Dessa är användbara för att göra DIY-doftpåsar. I själva verket behöver du bara hitta (eller också packa) tygpåsar, välja lätta och andningsbara tyger och fylla dem med en matsked grovt salt och innehållet av en eller två tepåsar. Det är en typ av hjälpmedel som varar i veckor om inte månader, och som är lätt att förnya.
  • Ris: ris absorberar också fukt, och med hjälp av några droppar eterisk olja blir det en utmärkt deodorant för små, slutna rum som är föremål för detta problem. Du kan fylla en påse eller en skål med det. I det andra fallet, överväg en kopp ris och 20 droppar eterisk olja (du kan också blanda flera essenser tillsammans), täck med en bit lätt och andningsbart tyg, håll den på plats med en resår på kanten av skålen och placera allt på en hylla eller i en låda. Detta hjälpmedel håller också länge och lämnar en lätt doft på kläder inuti möblerna. Om du använder brunt ris måste du byta det lite oftare än det vita.
  • Vi påminner dig också om att du, i likhet med ris, också kan använda några matskedar bikarbonat i en påse eller också 200 gram i en mugg. Eller kaffesump som är perfekt torr när de läggs i skålarna (och för dessa behövs inte eteriska oljor).

Har du provat liknande medel tidigare?

Advertisement