Bli av med tvättludd permanent i tvättmaskinen med dessa enkla knep

av Hilda Maria Morgan

28 Oktober 2022

Bli av med tvättludd permanent i tvättmaskinen med dessa enkla knep
Advertisement

Ludd är en naturlig och frekvent följd av att tvätta kläder och tyger i tvättmaskinen: det bildas genom att kläderna gnuggas under rotationen i trumman och när det lägger sig på tygerna är det nästan omöjligt att ta bort det förutom utrustad med en generös dos av ansträngning och ett ännu större tålamod. Det kan också hända, speciellt om det finns husdjur, att plaggen som läggs i tvättmaskinen har hår eller päls kvar trots att man borstat dem för att ta bort håren.

Om vi ​​vill förhindra att det bildas är rådet oftast att vända plaggen ut och in innan du lägger dem i tvättmaskinen, borsta de som är väldigt fulla med hår och att inte överbelasta trumman för att minska risken för stark friktion och därav följande bildning av mer ludd. Det finns dock också ett enkelt knep som hjälper oss att lösa problemet direkt under tvätten. Låt oss ta reda på det tillsammans.

1. Svamp

1. Svamp

Creativo

Det första knepet för att undvika ludd på kläderna är att lägga in en svamp tillsammans med tvätten. Både svampar till kroppen och disksvampar eller mikrofiberdukar fungerar bra. Faktum är att dessa föremål, när de är våta, drar till sig hår och ludd och hindrar detta från att sätta sig på andra kläder.

Plastkulor eller återförslutbara polypropenpåsar är också lämpliga för detta ändamål, de drar till sig hår och ludd på samma sätt som svampar och mikrofiberdukar.

Advertisement

2. Våtservetter

2. Våtservetter

Creativo

Vid ömtålig tvätt och utan centrifugering, som ett alternativ till det redan beskrivna tricket, kan du använda våtservetter, en eller två beroende på laddningen. Den mycket absorberande kraften hos våtservetterna kommer att dra hår och ludd åt sig till sin yta istället för på klädernas, vilka kommer att bli helt rena och hårfria. Den enda försiktighetsåtgärden i detta fall är att före användning se till att våtservetten är motståndskraftig: om de inte är tillräckligt motståndskraftiga kommer de att gå sönder under tvättcykeln, vilket motverkar alla ansträngningar att hålla tvätten ren.

Med dessa medel kommer du äntligen att spara dig de långa och värdelösa försöken att ta bort hår från dina nytvättade kläder!

Advertisement