Superglänsande bestick med en aluminiumkula i diskmaskinen

av Hilda Maria Morgan

09 November 2022

Superglänsande bestick med en aluminiumkula i diskmaskinen
Advertisement

Att bestick, även när det precis har diskats eller tagits ur diskmaskinen, har fläckar och ränder är egentligen inget mysterium för någon.

Skedar, gafflar och knivar, särskilt om de är gjorda av stål, är ett bekymmer för många, särskilt bland dem som särskilt bryr sig om den perfekta ordningen i köket. Fläckarna gör att besticken, även när de är helt rena, inte verkar som rätt tvättade. Och problemet blir viktigare när man har gäster som man ska göra ett gott intryck på.

Det finns dock ett mycket enkelt knep för att få bot detta lilla men vanliga problem.

via @carolina.mccauley/TikTok

Advertisement
@carolina.mccauley/TikTok

@carolina.mccauley/TikTok

@ carolina.mccauley, berömd Tiktoker spridare av användbara tips för hemmet, har sett det lämpligt att publicera en video där hon visar det geniala tricket för att alltid ha glänsande bestick utan ränder genom att diska dem i diskmaskinen. Tipset innebär användning av en bit aluminiumfolie och kan kort sammanfattas enligt följande:

  • Ta en bit aluminiumfolie och rulla ihop det till en liten boll.
  • Ladda diskmaskinen som vanligt och lägg aluminiumkulan inuti den direkt i bestickkorgen.
  • Stäng diskmaskinen och starta diskcykeln som vanligt.

I slutet av cykeln kommer besticken att bli otroligt skinande. Förklaringen till detta finns inte i den enkla aluminiumkulan, utan i den kemiska reaktion som utlöses av kontakten mellan vatten på en hög temperatur, själva aluminiumet och bikarbonatet som finns i de flesta diskmaskinstabletter. Detta är samma princip bakom ett berömt rengöringsknep som gör silverföremål perfekt polerade med bikarbonat, aluminium och varmt vatten. När det gäller bollen i diskmaskinen kan det verka som att den "magiska kraften" ligger i aluminiumet. Istället är det den kemiska reaktionen som är magisk.

Om du vill se processen och det fantastiska resultatet själv, kolla in @carolina.mccauleys video på hennes TikTok-profil. Du kommer att bli riktigt positivt överraskad av skillnaden mellan besticken som visas i början av videon och de som visas i slutet, efter att ha diskats i diskmaskinen.

Kände du redan till det här tricket?

Advertisement