Skapa ett praktiskt och mångsidigt naturligt rengöringsmedel från mjuk tvål

av Hilda Maria Morgan

20 Oktober 2022

Skapa ett praktiskt och mångsidigt naturligt rengöringsmedel från mjuk tvål
Advertisement

Mjuk kaliumtvål är en produkt som blivit ikonisk, den är baserad på naturliga ämnen och mycket användbar under många omständigheter. Den är ett hjälpmedel som kan lösa många hushållsproblem och eftersom den är helt naturligt verkar den vara ganska säker både för oss och miljön.

Den mest köpta och använda är enbart gjord av vatten, kokosolja och glycerin. Den kan användas som en naturlig insekticid (innehåller ämnen som är skadliga för insekter men giftfria för däggdjur) eller tvätt- och rengöringsmedel för hus och tvätt. Den är i alla avseenden en mycket bra produkt.

För att göra den ännu mer mångsidig och användbar i olika sammanhang kan man förvandla den till ett naturligt rengöringsmedel att använda vid tusen olika tillfällen. Vi illustrerar proceduren nedan.

Il Rifugio Perfetto/YouTube

Il Rifugio Perfetto/YouTube

Att förvandla mjuk tvål till flytande tvättmedel är enkelt och mycket användbart. Med hänsyn till att den indikerade dosen är 1 block per 200 ml vatten, för rätt mängd att kunna förvara kan du gå tillväga såhär:

  • Häll 1 liter vatten i en ganska stor kastrull och tillsätt fem små kuber mjuk tvål.
  • Koka upp vattnet och lös upp allt under omrörning tills en homogen blandning erhålls.
  • Om du vill göra tvättmedlet lite mer doftande kan du tillsätta, efter eget bevåg, några droppar av en eterisk olja som du tycker om.
  • Överför det erhållna tvättmedlet i en plastbehållare (detta kan vara en flaska eller en med sprayförångare, beroende på hur du ska använda det).

Lagrad på detta sätt kan tvättmedlet vara användbart för rengöring av fönster, fönsterkarmar, badrum, ytor och kakel av alla de slag, spisar och hällar och för parfymerad och naturlig tvätt. Förutom att vara giftfri och lågförorenande är produkten därför ett utmärkt hjälpmedel för att bespara, eftersom den kondenserar egenskaperna hos många produkter, som man behöver betala mycket för, till en enda produkt. Bland de olika kanalerna på YouTube som har behandlat ämnet finns "Il Rifugio Perfetto", en virtuell plats för hemrådgivning. Just här släpptes en video där användningssätt och fördelar visas. Titta på den och du kommer genast att vilja prova denna fantastiska produkt, om du inte redan har gjort det.

Vad tänker du?

Advertisement