Rengöringen du inte förväntade dig: eltandborste och dammsugare som allierade i hushållsarbetet

av Hilda Maria Morgan

27 Oktober 2022

Rengöringen du inte förväntade dig: eltandborste och dammsugare som allierade i hushållsarbetet
Advertisement

Det råder ingen tvekan om att städning av huset inte är en favorit för de flesta människor. Det kräver tålamod, engagemang och, när smutsen är särskilt envis, till och med en hel del armmuskler. Det brukar inte vara roligt alls utan det görs för att det måste göras, som vilken plikt som helst.

Men att göra vissa typer av städning och hushållsarbete roliga och enkla är inte alls omöjligt. Vi kan hitta oanade hjälpmedel i verktyg som vi vanligtvis använder för andra ändamål. Hade du någonsin trott att en elektrisk tandborste skulle kunna användas för att ta bort smuts? Eller att en dammsugare skulle kunna användas till andra ändamål än det vanliga att dammsuga upp damm och smulor?

Läs vidare för att förstå vad vi pratar om.

via @starlightcleaning/TikTok

@starlightcleaning/TikTok

@starlightcleaning/TikTok

TikTok har @starlightcleaning, känd för att ge tips om städning av hemmet, i visat en video en bisarr men effektiv teknik för att rengöra envis smuts från fönsterbrädan och fönsterkarmarna. Att göra det är superenkelt. Du kan prova genom att utrusta dig med en eltandborste och dammsugarslang (var noga med att den senare också lämpar sig för att suga upp flytande ämnen).

  • Spraya med en sprayförångare den rengöringslösning eller avfettningsmedel som du har valt på den del som ska behandlas enligt vilken typ av smuts som ska avlägsnas.
  • Med den elektriska tandborsten, borsta området noggrant för att bilda ett skum som hjälper till att lösa upp eventuella beläggningar. För ett säkrare och mer tillfredsställande resultat kan du låta detta skum verka så att det som behöver fås bort löses upp.
  • Efter att ha låtit den verka under den tid som krävs, ta bort allt genom att dammsuga med dammsugarslangen som kommer att fånga upp skummet och, med det, smutsen. Vid behov kan du skölja med en våt trasa. Resultatet blir så bra och vi försäkrar dig att det är lika roligt och tillfredsställande att göra det som att se på det.

Om du tycker att det verkar konstigt att du med så få steg skulle kunna göra ett så fantastiskt jobb, utan ansträngning och istället ha roligt, se det med dina egna ögon genom att titta på videon på användarens profil.

Och prova det sedan. Du skulle kunna bli positivt överraskad och börja utföra det regelbundet.

Advertisement