Mosaik med spegelfragment: 10 superkreativa idéer för att återställa en trasig spegel

av Hilda Maria Morgan

27 Oktober 2022

Mosaik med spegelfragment: 10 superkreativa idéer för att återställa en trasig spegel
Advertisement

Gamla övertygelser och utbredd vidskepelse säger att om en spegel krossas ger den sju år av otur. Bortsett från traditioner och myter vet vi att allt kan återvinnas och återanvändas kreativt. I det här fallet lämpar sig fragmenten av en trasig spegel mycket väl för att föra in ljus och konst i hemmet genom mosaik som verkligen kan dekorera vad som helst. De genomförbara idéerna är många och de är alla otroligt effektfulla.

Vi visar dig några, nedan, som du kan hämta inspiration från för att förvandla en olycka som anses otursam till en händelse med otrolig kreativ potential.

Advertisement

Drickunderlägg och bordstabletter dekorerade med mosaik av spegelfragment är en mycket speciell idé som kommer få alla gäster att bli imponerade.

Advertisement

För att ge mer ljus till ett rum skulle du kunna fundera över att applicera spegelfragment på garderober, byråer och skåp.

Och om du är riktigt kreativ, varför inte skapa en tavla med resterna från en trasig spegel?

Om vi fortsätter på tavlornas och kreativitetens väg går det också att göra mindre sådana. Minitavlor som föreställer något specifikt, som har en ram och kan göras i serie och användas som pynt, blir originella och lätta att göra.

En trappa inklädd med spegelmosaik är utan tvekan ett scenografiskt och förtrollande element som tillför mycket ljus till miljön.

Advertisement

För ett elegant och raffinerat kök eller badrum kan en spegelmosaik på en bit av väggen lägga till en känsla av glamour som aldrig sitter fel.

Och om du vill överdriva med ljus och gnistor kan du till och med fylla en hel vägg med spegelbitarna. Det blir säkerligen inte en detalj enligt minimalismens stil, men intrycket blir spektakulärt.

Advertisement

Ännu mer spektakulär vore en öppen spis beklädd med speglar. Det är lite kitschigt, men många gillar den här stilen mycket.

Bokstäver och texter på väggen dekorerade med spegelmosaik kan vara ett mycket originellt dekorativt element för många miljöer.

Advertisement

Slutligen, för att återvända till tavlorna, att integrera en teckning med mosaik är raffinerat och originellt konstnärligt, värt att försöka omsätta i praktiken.

Skulle du vilja utnyttja resterna av en trasig spegel för kreativa syften?

Advertisement