Den "smarta" burken: ett revolutionerande alternativ till de klassiska pickleburkarna

av Hilda Maria Morgan

24 Oktober 2022

Den "smarta" burken: ett revolutionerande alternativ till de klassiska pickleburkarna
Advertisement

Picklade grönsaker är bland de mest konsumerade livsmedel, särskilt för särskilt sugna munnar. Det finns otaliga på marknaden och produkterna som kan tillagas hemma är lika varierande. Det är en del av många kulinariska traditioner att förbereda och bevara dem och fylla på dem. Och det de har gemensamt, både de kommersiella och de som tillagas hemma, är att de alltid förvaras i de klassiska glasburkarna med metallock och lufttät förslutning.

Dessa verkar vara den bästa, mest bekväma och mest hygieniska lösningen för att lagra och konsumera alla typer av mat. Åtminstone tills nu. För det har sedan en tid funnits några väldigt speciella burkar på marknaden som skulle kunna revolutionera hur vi konsumerar gurkor, oliver, paprika, morötter och allt som kan konserveras i vinäger eller i olja.

via @homewithchloex/TikTok

@homewithchloex/TikTok

@homewithchloex/TikTok

TikTok, @homewithchloex, konto som följs för sina tips och tricks om hem och städning, har visat detta bisarra men geniala föremål i en video.

Det är en behållare med timglasform där toppen är rymligare än botten. Detta beror på det faktum att burken är utformad för att separera den flytande delen från den fasta delen av de picklade grönsakerna, när de ska ätas och konserveras. Systemet liknar ett timglas som, om det vändes upp och ner, skulle få innehållet att falla uppifrån och ner. I det här fallet gör de två utrymmenas olika bredd att det stora kan innehålla flytande och fast material när det är konserverat. Medan om man vänder den upp och nerdräneras vätskan och rinner ner i det minsta utrymmet, vilket gör att maten inte är täckt vid konsumtionsögonblicket.

Det är en mycket smart lösning för att spara på vinäger och olja som ofta måste tillsättas efter varje konsumtion för att täcka de olika grönsakerna. Och sedan kan det vara ett sätt att inte använda tallrikar eller skålar för att lägga upp dessa livsmedel vid middagar, luncher eller aperitifer. Särskilt vid informella tillfällen är det att ställa burken direkt på bordet en mycket originell idé som gör skillnad.

Om du vill se med dina egna ögon hur denna behållare fungerar för att kanske bestämma dig för att köpa en, kan du titta på videon på den tidigare nämnda profilen.

Du kommer förmodligen att vilja samla på dig många på direkten!

Advertisement