Ta reda på hur man odlar kiwi hemma: processen är mycket enkel

av Hilda Maria Morgan

22 Oktober 2022

Ta reda på hur man odlar kiwi hemma: processen är mycket enkel
Advertisement

Gröna fingrar och en kärlek till trädgårdsarbete är ett vanligt drag. Även om inte alla har turen och möjligheten att ha en trädgård eller en grönsaksträdgård där man kan förvalta denna passion. Det är dock inte sagt att det inte går att följa denna passion, om även i liten utsträckning, i sitt hem.

Hemma kan du verkligen plantera allt, från aromatiska örter till blommor till små fruktträd. Det finns ingen gräns för möjligheterna om du lyckas organisera dig ordentligt.

Detta visas tydligt i en video på TikTok, som till och med illustrerar proceduren för att odla kiwi.

via @creative_explained/TikTok

Advertisement
@creative_explained/TikTok

@creative_explained/TikTok

Videon i fråga är gjord av @creative_explained, en användare som följs för publicering av innehåll av detta slag. Och proceduren, förklarad med metoder och tid som kännetecknas just av sociala medier, men noggrant, kan sammanfattas i de få enkla stegen som vi listar nedan:

  • Skär en kiwi vertikalt och extrahera med en kniv fröna som finns inuti tillsammans med allt fruktkött.
  • Bred ut det på tre bitar hushållspapper, så att fruktköttet fäster tillsammans med fröna, på pappret. Rör sedan fröna på pappret för att fördela dem ordentligt.
  • Spraya lite vatten på det och vik varje servett två eller tre gånger och lägg dem sedan i en påse med zip-stängning. Efter ungefär en vecka, när du öppnar hushållspappren, bör du redan se groddar.

Advertisement
@creative_explained/TikTok

@creative_explained/TikTok

  • Nu är fröna redo att planteras i jorden. Gör detta i en kruk ungefär halvfull med jord. Fördela groddarna och täck med ytterligare ett lager jord.
  • Spraya med vatten och täck allt med en genomskinlig plastpåse, ställ krukan på fönsterbrädan, så att den får ljus. Efter mycket kort tid bör du se att plantan börjar växa.
  • Fortsätt att behandla det och det kommer att ge dig stor tillfredsställelse.

Om du vill se alla steg i denna odling för att förstå bättre och i detalj, titta på videon direkt på användarens profil. Sedan kan du skämma bort dig själv med dina underbara växter. Det blir riktigt spännande att se växten växa och sedan, med tiden, dess frukter. De som har den här typen av hobby känner mycket väl till glädjen.

Har du redan provat att odla grödor av det här slaget?

Advertisement