3 otroliga knep för hemmet som kan uppnås med en boll av aluminiumfolie

av Hilda Maria Morgan

16 Oktober 2022

3 otroliga knep för hemmet som kan uppnås med en boll av aluminiumfolie
Advertisement

Det finns viss typ av städning och hushållsarbete som, om de görs efter vissa speciella tricks och knep, kan ge mycket bättre resultat. Det är allas dröm att tvätten kommer ut ren, fräsch och mjuk som ett moln från tvättmaskin och torktumlare. Likaså finns det ett utbrett önskemål om att disken alltid ska vara skinande och att köket ska glänsa.

Alla känner inte till att det finns oväntade knep som kan göra de tre ovan nämnda målen lättare. Du skulle förmodligen aldrig säga det, men för att omsätta dem i praktiken räcker det att rulla några bitar aluminiumfolie till bollar.

Tack vare några videor som spridits på TikTok har dessa trick blivit populära och det verkar som att de verkligen fungerar.

Advertisement
@lynsey_queenofclean/TikTok

@lynsey_queenofclean/TikTok

@lynsey_queenofclean, en av användarna som avslöjar dessa tekniker på TikTok, postade en video som visar hur man perfekt rengör ugnsgallret med en boll av aluminiumfolie. För att göra detta:

  • Rulla ihop ett ark aluminiumfolie, även använt, reducera det till en liten sfär som inte är alltför perfekt och fortfarande har en formbar konsistens.
  • Lägg lite flytande diskmedel på den och börja använda den, som en disksvamp, genom att skrubba med den för att få bort beläggningarna från gallret.
  • När gallret väl sköljts bör du märka att det har återgått till att glänsa tack vare aluminiumfolien som du eventuellt har återvunnit.

Tricket kan också komma väl till pass för andra kökskomponenter i stål och vissa typer av kastruller.

Advertisement
@mumscleaninglockdownlife/TikTok

@mumscleaninglockdownlife/TikTok

Två andra knep som har blivit kända gäller användningen av aluminiumfoliekulor i torktumlaren och diskmaskinen. När det gäller det första fallet släpptes ytterligare en video som tydligt visar proceduren på TikTok av @mumscleaninglockdownlife, som också är en användare som följs mycket för hennes delande av husmorsknep. Medan den andra blev känd, igen på TikTok, tack vare ett av innehållen hos Carolina Mccauley.

I båda fallen är knepet mycket snabbt och verkar leda till utmärkta resultat:

  • Om du lägger en eller två små bollar av aluminiumfolie i torktumlaren får du en mjukare och perfekt torr tvätt. Det verkar som att aluminium hjälper till att absorbera vatten och elektricitet, genom att få kläder att torka snabbare och på rätt sätt. Den positiva sidan handlar också om att dessa bollar till och med kan återanvändas i upp till två månader.
  • Aluminiumkulorna som läggs in i diskmaskinen kommer däremot att göra besticken glänsande som aldrig förr. Förklaringen, i det här fallet, är i den kemiska reaktion som utlöses av vattnets höga temperatur, mellan tvättmedelstabletten och aluminiumet. Tydligen behövs bikarbonatet i tabletten, som reagerar med aluminiumet, för att grundligt eliminera fläckar och märken.

Hade du hört talas om dessa knep innan?

Advertisement