Kuddar i tvättmaskinen: gör dem fräscha och rena på några steg med dessa tips

av Hilda Maria Morgan

13 Oktober 2022

Kuddar i tvättmaskinen: gör dem fräscha och rena på några steg med dessa tips
Advertisement

Kuddar bör tvättas väldigt ofta, men alla har inte för vana att göra det. Man tror att det räcker med att byta örngott för att göra dem perfekt sanerade och lämpliga för vår vila och vår hälsa. Så är det inte.

Det räcker inte med att byta kuddfodral utan det är nödvändigt att man med jämna mellanrum tar bort fläckarna och tvättar dem för att förhindra spridning av damm, kvalster och bakterier.

Men du behöver inte oroa dig. Det är ett väldigt enkelt jobb om vi har rätt produkter till vår undsättning, som en tvättmaskin och en torktumlare. Ta en titt nedan så förstår du.

via @cleanthatup/TikTok

Advertisement
@cleanthatup/TikTok

@cleanthatup/TikTok

Den som visar oss en av de perfekta procedurerna för att tvätta kuddar i tvättmaskinen är @cleanthatup, TikToker som delger sig av tips för hemmet och som har många följare på sina sociala medier. Vi sammanfattar i ordning och kort de steg som @cleanthatup har illustrerat för att ha "fräscha upp och rengöra" kuddar, som han själv säger.

För förtvättbehandlingen:

  • Blanda ättika, citronsaft och diskmedel.
  • När du fått fram en enhetlig blandning, överför den till en spraybehållare och spraya på kudden som ska förbehandlas, speciellt på de delar där den behöver blekas.
  • Lägg in den i tvättmaskinen och låt verka i ungefär en halvtimme.

Efter trettio minuter kan du gå vidare till själva tvätten:

  • Tillsätt en halv skopa borax och tvättmedel och starta en tvätt.
  • Om kudden är mycket smutsig kan du ställa in en blötläggning och sedan fortsätta med normal tvätt, men välj ett program för ömtåliga plagg.
  • Efter tvätten, för över kuddarna till torktumlaren och se till att återigen ställa in en torkcykel för ömtåliga plagg. För att kudden ska torka perfekt kan det ta flera cykler. I slutändan kommer du dock att få din kudde perfekt sanerad och uppfräschad.

Du kan se hela processen genom att direkt titta på videon i fråga på profilen som nämns ovan. Du kommer att förvånas över hur snabb och enkel den här operationen är, vilket säkerligen lockar en att prova och upprepa den oftare. Resultatet är verkligen tillfredsställande.

Är du redo att njuta av dina super-rena och väldoftande kuddar och drömma (på riktigt) gyllene drömmar?

Advertisement