Rödaktiga cirklar på sanitetsgods? Prova detta snabba och enkla gör-det-själv-medel

av Hilda Maria Morgan

13 Oktober 2022

Rödaktiga cirklar på sanitetsgods? Prova detta snabba och enkla gör-det-själv-medel
Advertisement

Det händer ofta att de där hemska röda cirklarna bildas i badrummet vid botten av kranarna eller runt avloppet på handfat, duschar och bidéer. Det är ofta det så kallade rosa möglet eller i alla fall kalkstensbeläggningar som fångar in smuts och skapar den där irriterande bruna eller rödaktiga patinan. Beläggningar som dock kan lägga sig var som helst.

Det finns enkla och effektiva medel som kan avfetta, skrapa och eliminera smuts, mögel, bakterier och kalkavlagringar på mycket kort tid och med mycket liten ansträngning. Vissa av dem involverar användning av naturliga produkter eller sådana som du vanligtvis har hemma, alltid nära till hands. Vi illustrerar en särskild nedan.

via @vekalife24/TikTok

@vekalife24/TikTok

@vekalife24/TikTok

Detta visades i en video på TikTok, @ vekalife24, en utmärkt och mycket populär spridare av hemstädningstrick. I videon förklaras hur man, med några få steg, gör en produkt som, om den gnids på smutsen, kan ta bort den perfekt. Vi beskriver kort proceduren:

  • Häll bikarbonat, flytande diskmedel och ättika i en skål.
  • Blanda kraftigt med en visp för att bilda en tjock och klumpfri pasta som du använder för att ta bort smutsen.
  • Täck delarna som ska behandlas och skrubba med en gammal tandborste om det gäller cirklarna eller särskilt svåråtkomna hörn. Ta istället hjälp av disksvampar och diskborstar för att behandla större ytor.
  • Låt det verka under nödvändig tid och skölj sedan med mycket varmt vatten.

Som vi redan har sagt, eliminerar föreningen på ett ögonblick de rödaktiga cirklarna på sanitetsgodset, men det kan också göra det på andra ytor, såsom glaset i duschen och alla andra hörn av badrummet där denna typ är smuts samlas. Med de nämnda ingredienserna och lite armmuskler blir allt blankt och sanerat på nolltid. Om du vill förstå bättre hur det fungerar och med dina egna ögon se den renande kraften hos denna förening, råder vi dig att titta på videon i fråga direkt på @vekalife24.

Vad tror du? Kommer du att prova dig på detta botemedel?

Advertisement