Mikrovågsugn: rengör den noggrant med dessa naturliga produkter

av Hilda Maria Morgan

03 Oktober 2022

Mikrovågsugn: rengör den noggrant med dessa naturliga produkter
Advertisement

Mikrovågsugnen har länge varit en av de mest köpta och använda apparaterna. Den är bekväm, enkel att använda och låter dig värma, tina och laga mat på nolltid. Detta gör den till ett av dagens  ständigt brådskande samhälles favoritverktyg.

Men när den blir smutsig verkar rengöringen jobbig och inte alls särskilt lätt. Matresterna, smulorna, fettet som avdunstar och fastnar på väggarna och såsdropparna som skvätter överallt, gör det inte alls till en trevlig operation.

Men några få produkter (mest naturliga) och några knep räcker för att göra detta jobb på halva tiden och med exceptionella resultat.

Advertisement
terlinna/Reddit

terlinna/Reddit

Här är stegen att följa, kort sammanfattade, för en rengöring baserad på naturliga produkter:

  • Välj en ingrediens att använda mellan citron, ättika och bikarbonat.
  • Fyll hälften av en mikrovågssäker skål med vatten. Beroende på vald produkt, pressa en halv citron i vattnet, tillsätt ett glas ättika eller två matskedar bikarbonat.
  • Ställ in skålen i mikron, stäng och kör ett program på cirka fem minuter på hög effekt.
  • Efter dessa minuter, vänta ytterligare fem innan du öppnar. Vattnet kommer att ha avdunstat och löst upp smutsen.
  • Ta nu bort den snurrande tallriken som finns i mikron och placera den i diskhon.
  • Gnugga insidan med en disksvamp och mer ättika, citronsaft eller bikarbonat. Och, förutom diskhon, gör samma sak med mikro-tallriken. Om smutsen verkar alltför envis, ta hjälp av några droppar diskmedel eller lite Marseille-tvål.
  • Skölj allt noggrant, torka med en mikrofiberduk och ställ in tallriken.
  • För att polera glaset utvändigt kan du använda ett sprayglasrengöringsmedel. Det finns de som också använder det för insidan, men när vi här talar om naturliga produkter har vi beskrivit användningen av dessa andra. När du använder kemikalier är det i alla fall alltid bäst att skölja noggrant och aldrig använda dem samtidigt som andra produkter, särskilt om de innehåller ammoniak.

Med dessa få tips blir det en barnlek att rengöra din mikrovågsugn. Lycka till!

Advertisement