Bara två ingredienser räcker för att rengöra fläckarna på din madrass

av Hilda Maria Morgan

16 Oktober 2022

Bara två ingredienser räcker för att rengöra fläckarna på din madrass
Advertisement

Eftersom vi spenderar så mycket tid av våra liv i sängen innebär att ha madrasser och kuddar i gott skick också att ta hand om vår hälsa. Och i underhållet av madrasserna ingår också adekvat rengöring. Det är faktiskt oundvikligt att det med jämna mellanrum dyker upp någon fläck på dem, och det bästa är att agera snabbt så fort du märker dem, för att göra det lättare att få bort dem.

Varje gång vi bäddar sängen bör vi därför inspektera madrassen ett ögonblick, och om vi märker någon ny fläck, ingripa omedelbart. Det tar inte nödvändigtvis lång tid, även om det säkert beror på vilken typ av fläck som producerats. Men genom att agera snabbt är det möjligt att till och med bara två ingredienser som vi vanligtvis har hemma är mer än tillräckliga: ​​det handlar i själva verket om diskmedel och väteperoxid (det rekommenderas alltid att använda den med 3 %).

via https://www.tiktok.com/@vekali...

@vekalife24/TikTok

@vekalife24/TikTok

Metoden vi pratar om visas också av TikTokern @ vekalife24, som i en av sina videor visar de få enkla steg som krävs för att få eventuella fläckar att försvinna från madrassen.

Du kommer behöva:

  • En behållare för att mäta och blanda ingredienserna, till exempel en måttkanna
  • En sprayflaska att hälla produkten i
  • En mjuk borste
  • Väteperoxid
  • Diskmedel

Det är dessa två sista ingredienser som skapar gör-det-själv-produkten som används för att lösa upp och få bort smutsen från madrassens yta. De används i lika delar, så till exempel 200 ml och 200 ml.

Proceduren är intuitiv:

  1. Fyll måttkannan först med diskmedel och sedan med väteperoxid
  2. Blanda väl
  3. Häll över blandningen i sprayflaskan
  4. Spraya direkt på fläcken som ska behandlas
  5. Vänta bara några minuter och skrubba sedan försiktigt med borsten tills fläcken försvunnit.

Du kan se här hur TikTokern gör. Det är alltid tillrådligt att använda handskar och ventilera rummet medan du gör denna typ av rengöring.

Till denna blandning kan du, om du vill, även tillsätta ett par matskedar bikarbonat, det är en annan ingrediens som kan blandas med de tidigare nämnda utan risk för att skada madrassen, samt för att självklart hjälpa till att deodorisera och rengöra den.

Vilken är din favoritmetod för att ta bort fläckar från madrasser?

Advertisement