Passion för väskor: upptäck några hemligheter för att ta hand om dem och få dem att hålla länge

av Hilda Maria Morgan

11 Oktober 2022

Passion för väskor: upptäck några hemligheter för att ta hand om dem och få dem att hålla länge
Advertisement

Väskor är, för många människor, en viktig accessoar och styrkan i varje viktig garderob. De är det elementet som ensamt lyckas göra en outfit speciell och har kraften att förstärka den. Varje modeentusiast värd namnet har en förkärlek för väskor, äger många, känner till dem, vet hur man väljer och matchar dem.

Men inte alla vet hur man tar hand om dem och håller dem i gott skick under lång tid. Det finns knep som kan få dem att hålla sig som nya under väldigt långa perioder. Och detta gäller alla typer av väskor, av hög, medel eller låg kvalitet, designväskor eller annat, och i alla typer av material.

Advertisement
Reddit

Reddit

Vi avslöjar några av dessa hemligheter, som är enkla försiktighetsåtgärder, för att hålla väskorna på ett oklanderligt sätt:

  • Ett första grundläggande knep för att undvika slitage är att undvika att stapla väskorna ovanpå varandra eller, ännu värre, att lägga dem i högar. Om du gör det kommer de att deformeras. Det bästa sättet att förvara dem på är att rada upp dem på en hylla. Du kan också överväga att organisera dem efter storlek, form och färg. Du kommer att göra det lättare för dig att välja och matcha dem när du behöver dem och hålla ordning på dem.
  • Om du vill behålla formen intakt, särskilt på väskor av högre kvalitet och värde, fyll insidan med omslagspapper, undvik tidningar och tidskrifter som kan bleka och fläcka ner fodret.
  • För att skydda påsarna från damm, fukt och allt som kan skada den yttre delen, försök att förvara dem i de påsar eller fodral som tillhandahålls vid köptillfället. Om du inte har sådana kan du skapa liknande genom att snabbt sy bomulls- eller satinfodral eller använda gamla örngott.
  • För att hålla dem rena och mjuka, om de är gjorda av läder, bör du ägna dig åt att rengöra dem minst ett par gånger om året. Torka av dem försiktigt med en fuktig tygtrasa eller handduk för att ta bort eventuella smutsrester. Låt den torka och smörj eventuellt in den med neutral fuktighetskräm.

Advertisement
monalovescats/Reddit

monalovescats/Reddit

  • Om en påse har fläckar som inte går bort med en enkel fuktig trasa kan du försöka ta bort dem med en rengöringskräm som behandlar smuts utan att vara aggressiv.
  • Ett annat knep som många inte känner till och som knappast någon utövar är att göra väskorna vattenresistenta med vattenavvisande sprayer. Det är produkter som är lätta att hitta på marknaden och som skyddar alla typer av material eller tyger från regn eller annan potentiell kontakt med vätskor av alla de slag. På så sätt skyddar du dina väskor från ytterligare eventuella skador.
  • Slutligen, en åtgärd som kan vara trivial men som ändå gör skillnad är att inte överfylla väskorna när du använder dem. För många grejer eller för mycket vikt begränsar avsevärt deras hållbarhet, vilket försämrar deras tillstånd.

Dessa är de viktigaste och nödvändigaste tipsen för att skydda det älskade tillbehöret från tidens slitage och andra faktorer. Försök att omsätta dem i praktiken. Dina älskade väskor kommer helt säkert att gynnas.

Advertisement