Osynlig smuts på badrumsväggarna: en video avslöjar hur mycket som brukar samlas

av Hilda Maria Morgan

03 Oktober 2022

Osynlig smuts på badrumsväggarna: en video avslöjar hur mycket som brukar samlas
Advertisement

Hur många gånger tvättar du inte badrumsinredningen, spegeln och golvet noggrant, utan att kanske uppehålla dig vid de andra ytorna? Vi syftar inte på hyllor och väggskåp, som också måste underhållas med jämna mellanrum, utan på rummets väggar, i synnerhet de i duschkabinen, de runt badkaret eller bakom handfatet.

I allmänhet är de täckta med keramiska plattor eller andra material som underlättar tvätt, men låt oss erkänna att vi sällan uppehåller oss vid dem varje gång med all den uppmärksamhet vi reserverar för de mest använda områdena. Anledningen är enkel: medan de blir synligt smutsiga, och vi sedan måste röra dem för att använda dem, visar väggarna inte direkt all smuts som samlas på dem, vilket faktiskt är mycket.

via @tera.nelli/TikTok

Advertisement
@tera.nelli/TikTok

@tera.nelli/TikTok

En TikTok-video uppladdad av @tera.nelli får oss dock att öppna ögonen för nivån av fet smuts som kan belägga väggarna precis som en osynlig patina.

Kvinnan tar faktiskt ett rakblad (vi rekommenderar dig inte att replikera detta drag!) och för det längs väggen, klättrar upp och rakar bort en film av fet smuts som inte verkade särskilt uppenbar. Det är bara några sekunder, men av stor effekt.

Någon, i kommentarerna, hävdar att kvinnan i verkligheten skrapar bort skyddsfilmen på väggen och därmed äventyrar möjligheten att tvätta smutsen korrekt i framtiden. Men vi läser också det här svaret: "Nej, kompis. Jag jobbade på en städfirma och i synnerhet tvålbitarna skapar en SLAKT i badkaret och på kakelplattorna! Det går att ta loss dem i lakan!".

Bilden är inte den mest behagliga men den ger måttet på hur viktigt det är att med jämna mellanrum komma ihåg att avfetta badrumsväggarna väl, speciellt runt dusch och badkar, där det är lättare för spår av tvål att samlas.

Beroende på material kan du göra det med ättika eller citronsyra, eventuellt blandat med en droppe diskmedel. Eller använd dina favoritavfettningsmedel. Och du kan också ta hjälp genom att alltid ha diskborstarna laddade med din favoritblandning redo, så att du kan använda dem när du tvättar dig själv, och också tvätta väggarna!

Ta hand om kakelplattorna, men se till att de inte förblir täckta med smuts för länge: det är ett mycket dåligt hygientillstånd som bör undvikas.

Advertisement