Hur man klär sig för en flygresa: råden från flygvärdinnorna

av Hilda Maria Morgan

30 September 2022

Hur man klär sig för en flygresa: råden från flygvärdinnorna
Advertisement

Att resa med flyg är för många en upplevelse som förknippas med något efterlängtat: resor, semester, att frigöra sig från vardagen. Det är alltså många som klär upp sig för tillfället, och redan under flygresan bär de sina snyggaste kläder, roliga T-shirts osv. Det är inget fel med det, men om du är ute efter att resa bekvämt måste du ibland kompromissa och strunta i lusten att se moderiktigare ut än vanligt.

Välj hellre modeller av kläder, såväl som material, som är bekväma och effektiva, och undviker alla de val som, särskilt på långa resor, tar bort allt nöje från hela upplevelsen. Flygvärdinnor är bland de personer som förstår dessa behov bäst, och nedan följer några tips som några av dem ofta har delat online.

Advertisement
engineerinheels/Reddit

engineerinheels/Reddit

Bekväma skor: klackskor är det knappast. Föreställ dig att behöva springa för att hinna med planet som är på väg att gå, på grund av eventuella hinder som du stött på på vägen eller vid incheckningen. Eller tänk om det är långa mellanlandningar eller förseningar och du måste vänta längre än väntat på flygplatsen, att ha klackskor blir ett hinder för de flesta att gå (eller springa) i utan problem. Och om du kanske istället är en av dem som lyckas ta bilder även på stilettklackar, no problem.

Advertisement
Pexels

Pexels

Lätta kläder: det är sant att du kanske åker från eller till en varm plats eller förflyttar dig under de varmaste månaderna på året, men flygplan tenderar att ha ett kontrollerat klimat inuti, vilket vanligtvis är ganska svalt. Så det är bra att klä sig i lager och ha med en sweatshirt eller jacka, eller till och med en lätt halsduk för att undvika att bli sjuk under hela flygresan.

Pexels

Pexels

Tajta och åtsittande kläder: lite som klackar, är även här diskursen relativ. Om du inte har några problem med att känna att det sitter åt i magen eller på andra ställen där kläderna kan strama, speciellt i sittande läge, då finns det inga som helst gränser. Men om du inte har något emot att välja lite mjukare och mer förlåtande modeller av byxor, kjolar eller klänningar, så garanterar du säkert större komfort tills du kommer fram.

Dessutom, undvik kläder som är komplicerade att ta av och på, med tanke på när du eventuellt kommer använda toaletten under flygning.

Pexels

Pexels

Kontaktlinser: dessa är också viktiga för många människor som inte tycker om att se sig själva med glasögon vilandes på näsan. Men luften som kontinuerligt återcirkulerar i flygplanets cockpit skapar en torr atmosfär som gör det ännu mer irriterande att ha linser över ögonen. Så ha gärna linsasken nära till hands för att kunna ta av dem om de börjar störa, och glasögon att byta ut dem med omedelbart.

Pexels

Pexels

Detta är en fråga om hänsyn till andra: använd inte för starka parfymer. De kanske inte stör dig, men du kommer att tillbringa timmar med att sitta bredvid andra människor som kanske till och med blir illamående av doften! Bättre att inte skapa konflikter med andra passagerare, för alla resenärers och din egen skull.

Att spara tips som dessa kan göra din nästa resa ännu roligare och speciellare!

Advertisement