Har du märkt hur smutsigt bilens avgasrör är? Du kan få det att glänsa med ett superenkelt knep

av Hilda Maria Morgan

30 September 2022

Har du märkt hur smutsigt bilens avgasrör är? Du kan få det att glänsa med ett superenkelt knep
Advertisement

Det finns människor som cirkulerar med karossenbilen som bär spåren av någon slarvig manöver, och de som istället stoltserar med blanka ytor och utan ett enda dammkorn, en felfri profilering, fälgar utan en smutsfläck. Men hur är det med avgasröret? Som vanligtvis inte tvättas i biltvätten, och även om det är väldigt få som synar dem är det troligt att det i de flesta fall är smutsigt och täckt av massor av fläckar sticker upp och som förstör dess utseende.

Det är oundvikligt, med tanke på funktionen den utför, men det är också sant att du kan få den att glänsa som vore den ny med ett väldigt enkelt trick, eller åtminstone är det detta som visas i en TikTok-video.

via @tiktokmechanicc/TikTok

Advertisement
@tiktokmechanicc/TikTok

@tiktokmechanicc/TikTok

Enligt vad @tiktokmechaniccs profil visar är faktiskt metoden att få avgasröret att glänsa som nytt verkligen inom räckhåll för alla.

I själva verket behöver du bara ha:

  • Lite aluminiumfolie
  • Ett tvättmedel för att tvätta fönster. Observera, typen som används i videon är en sort av skum och inte flytande.

Det var på riktigt allt! Och processen är lika enkel:

  1. Rulla ihop aluminiumfolien för att skapa en slipande svamp. Aluminium används ofta för metallytor i hemmet, och det kommer att fungera även här.
  2. Täck in hela avgasröret med skumglasrengöringsmedel.
  3. Gnid kraftigt med aluminiumfolien.

Resultatet, att döma av videon, är överraskande: metallen blir blank och kromad igen som om den vore ny! Du kan se själv genom att klicka här.

Faktum är att folien som används i köket också är ett utmärkt botemedel för att rengöra silverföremål som har fläckar, samt för att ta bort ytliga spår av rost från olika metallföremål. Och om detaljerna i ett ljust förkromat avgasrör kan göra skillnad för dig också, är detta botemedel värt att prova varje gång det börjar bli alldeles för smutsigt.

Såklart, var noga med att använda denna metod när bilen har varit avstängd under en längre tid, och avgasröret därför har svalnat helt. Oavsett är det bäst att skydda händerna med handskar. Lycka till!

Advertisement