Rengör instrumentpanelen och vindrutan utan ansträngning: TikTok-knepet som är värt att prova

av Hilda Maria Morgan

19 Augusti 2022

Rengör instrumentpanelen och vindrutan utan ansträngning: TikTok-knepet som är värt att prova
Advertisement

Bilens instrumentbräda som kontinuerligt fylls på med damm, vindrutan som blir immig av smutsstrimmor, kanske till och med av några fingeravtryck: det första fallet är irriterande att se när det inte är väl städat, men det andra fallet blir också farligt om vindrutan inte är perfekt genomskinlig utan har fläckar som, när man kör på natten eller träffas av ljus i en viss vinkel, allvarligt skymmer vägens sikt.

Och även om det är lätt att rengöra utsidan av en bil, kräver de invändiga ytorna mycket mer tålamod och tid, speciellt vindruta och instrumentbräda, som ofta sammanfogar på ställen som är riktigt svåra att nå för hand när man städar inne i bilen.

Men från TikTok kommer ett briljant knep: använd väggmoppen.

via @livecomposed/TikTok

Advertisement
@livecomposed/TikTok

@livecomposed/TikTok

Den här dammtäta moppen (eller moppen, på engelska), med en lång teleskoppinne, har ett huvud täckt med mikrofiberduk och formad för att nå även de svåraste hörnen. Det är ett rengöringsverktyg utformat för att nå varje punkt på husets väggar utan ansträngning. Snart blev det dock viralt på TikTok där konton som @livecomposed använder det för en massa olika städningar, hemma och utanför.

Alla kan inte tänka sig att använda en mopp för att rengöra bilens insida, men av videon på denna TikToker att döma är det en lösning värd att prova, en metod som sedan kan bli den vanliga rengöringsmetoden.

Faktum är att det räcker att spraya produkten som vi brukar rengöra instrumentbrädan med över hela ytan och sedan gnugga bekvämt med moppen utan att behöva tvinga dig själv att göra konstiga vridningar: den långa pinnen kanske till och med låter dig stå bekvämt utanför bilen! Och så gör du detsamma på vindrutan, med den glasprodukt du brukar använda till bilen!

Den här metoden borde fungera med nästan alla produkter vi vanligtvis använder på dessa ytor, men istället för att gå in i bilen och använda en tygtrasa vid varje punkt, inklusive svåra hörn, görs allt med ett enda verktyg, som bör rengöras ordentligt efter användning.

Mycket mindre armmuskler, mycket mer tid och krångel sparat! Skulle du prova detta?

Advertisement