Inred badrummet med gör-det-själv-hyllor: 9 idéer att inspireras av

av Hilda Maria Morgan

29 September 2022

Inred badrummet med gör-det-själv-hyllor: 9 idéer att inspireras av
Advertisement

Att gå in i badrummet, öppna en möbel och upptäck att den är full av föremål och tillbehör instoppade i alla möjliga utrymmen, ofta i prekär balans. Detta kommer inte att vara fallet med alla hem, men det kan ofta vara just så. Det krävs faktiskt inte mycket för att fylla ett rum med en hel serie föremål som vi behöver, eller tycker om, tills vi inte längre vet hur vi ska ordna dem utan att skapa kaos.

Så länge det finns plats i möbler, väggskåp och lådor är det inga problem. Men om varje gång vi tar ut något från badrumsskåpet så riskerar en massa andra föremål att falla till golvet, blir det jobbigt att röra sig i badrummet. Vad kan man göra? Om det av en slump finns lediga delar av väggen, på ställen som är bekväma att nå men fortfarande inte utnyttjas, är det dags att sätta upp hyllor och skåp, och du kan också göra det med gör-det-själv-projekt, för att hitta modeller och mått som kan anpassas perfekt till dina behov.

Advertisement

Du behöver inte vara en snickare för att förvandla de återvunna träplankorna (eventuellt tagna från en lastpall) till ett vertikalt stöd med flera hyllor, att fästas på väggen för att kunna placera alla handdukar du behöver varje vecka.

Advertisement

Bland de modeller som uppskattas mest finns de svävande hyllorna, de vars stödfästen inte syns. I badrummet kan de, för att undvika onödigt stök, även vara smala, och ha ett mer "massivt" utseende. De kommer fortfarande att vara väldigt fina.

Ett metallrör och små hörnhyllor: äntligen huttar du i duschen plats för duschtvål, schampo och allt annat du behöver. Men spridda över flera hyllor, så var och en blir liten och platsbesparande.

Det finns också många idéer för att dra nytta av en punkt i badrummet som i allmänhet inte används; utrymmet ovanför, och även på sidorna, av toaletten. Med hyllor, eller skåp som fästs på långa ben som vilar på sidorna av toaletten, kan du hitta ett ställe att förvara många föremål som ofta ligger kvar för och irriterar oss.

Om man tittar efter mer raffinerad design finns modeller av många olika typer, som kan anpassas till alla typer av möbler. De enkla och essentiella formerna kommer att vara riktigt mångsidiga.

Advertisement

Med hjälp av en annan klassiker bland gör-det-själv-möbler, nämligen stegen omvandlad till ett handduksställ, kan du skapa en hylla som ser ut som en stege, upphängd på väggen.

För att ge en raffinerad touch till hyllorna kan du lägga till små metallräcken, som matchar kranarna.

Advertisement

Och varför inte kombinera idén med upphängda hyllor med en slags lådor? Ibland kan de mest voluminösa hyllorna faktiskt dölja ett förvaringsfack inuti dem.

Vilken idé gillar du bäst?

Advertisement