Det smarta knepet för att minska torktiden i torktumlaren

av Hilda Maria Morgan

25 September 2022

Det smarta knepet för att minska torktiden i torktumlaren
Advertisement

I många hem är torktumlaren verkligen en gåva från himlen: om du tvättar mycket, eller om de är fulla med kläder eftersom det bor många personer i huset, är det svårt att hitta tillräckligt med utrymme för att hänga upp varje plagg eller allt hushållslinne utan att skapa oordning och dramatiskt öka luftfuktigheten i vissa rum. För att inte tala om att under de kallaste perioderna blir lufttorkningstiderna väldigt långa.

Ibland räcker dock inte ens torktumlarens hastighet, speciellt om modellen redan är några år gammal. Det finns dock ett enkelt knep för att snabba upp apparatens torktider, och det består egentligen av en enda handling.

via @carolina.mccauley/TikTok

Advertisement
@carolina.mccauley/TikTok

@carolina.mccauley/TikTok

Ok, för att om vi ska vara precisa så består det faktiskt av två handlingar, som TikTokern @ carolina.mccauleyin också visar i en av hennes videor. Men verktyget i centrum för detta användbara hjälpmedel är fortfarande bara ett: en ren och torr handduk. För att undvika överraskningar är det alltid bäst att använda en vit, och det spelar ingen roll om den är gammal och förstörd vid det här laget, det viktiga är att den är ren och vid användning helt fri från fukt.

Allt du behöver göra är att när du laddar apparaten lägga till handduken i torktumlaren, tillsammans med resten av den tvättade tvätten. Starta sedan den avsedda torkcykeln och efter bara 15 minuters torkning, avbryt cykeln, ta bort handduken och låt apparaten köra klart.

Handduken kommer omedelbart att absorbera det mesta av fukten som släpps ut av resten av tvätten, vilket effektivt hjälper apparaten att göra sin plikt. Torktumlaren tar slut tidigare, så du drar också nytta av en minskad energiförbrukning. Allt med en enda handduk att hålla redo för denna användning.

Om du aldrig har använt det här tricket förut, kolla in hur enkelt det är här.

Advertisement