Parfymerat badrum? Tre enkla naturliga och billiga knep kan räcka

av Hilda Maria Morgan

26 September 2022

Parfymerat badrum? Tre enkla naturliga och billiga knep kan räcka
Advertisement

Det är något väldigt trevligt med att komma in i ett badrum som inte bara ser rent ut, utan också är insvept i en behaglig doft. Färsk, blommig, citrusig, kryddig: för var och en av oss är aromen vi föredrar olika, men den har alltid en stor inverkan.

En sådan miljö är, förutom att den är trevlig, också gynnsam för humöret. Och det skadar inte heller att veta att det alltid skulle göra ett gott intryck på vilken gäst som helst. Det finns många metoder för att parfymera badrummet efter att ha rengjort det, och nedan anger vi tre metoder som använder naturliga essenser.

via @mama_mila_/TikTok

Advertisement
@mama_mila_/TikTok

@mama_mila_/TikTok

Som städexperten TikTokern @mama_mila_ också indikerar kan du prova tre medel, varav ett är riktigt känt och enkelt.

  1. Den vanligaste metoden är faktiskt den som använder ett föremål som vi har klart och "in plain sight" i badrummet: toalettpappersrullen. Men det kan förstås också användas med hjälp av reservrullarna som på något sätt är exponerade i badrummet, utanför plastförpackningen. Som många kommer att ha gissat innebär det att du tar ampullen med din eteriska favoritolja och häller några droppar (högst 3 eller 5) på kartongcylindern som finns inuti själva rullen. Det kommer att suga upp oljan och sakta avge en behaglig doft i hela rummet. Du kan förnya parfymen med några dagars mellanrum, när doften bleknar.
  2. En annan metod består istället av att utnyttja de naturliga aromerna av vissa växter, såsom eukalyptus, mynta, lavendel och så vidare. Det vill säga aromatiska växter med balsamiska dofter. Allt du behöver göra är att hänga en eller flera kvistar upp och ner. Ibland rekommenderas det att använda en torkad kvist, men det är inte strikt nödvändigt. Närhelst den heta ångan som kommer från badrummet eller duschen når löven kommer de att sprida sin typiska doft i hela rummet.
  3. Slutligen kan du dra nytta av soptunnan: ta en bomullstuss (men även några bitar av tyg eller hushållspapper), häll på några droppar eterisk olja och lägg det på botten av soptunnan, innan du sätter på en soppåse. Det blir ett sätt att motverka den dåliga lukten av soporna.

Det här är enkla handlingar som kan göra skillnad och få vårt hem att kännas ännu mer "vårt"! Klicka här för att se videon på TikTok.

Advertisement