Bli av med fläckar och dålig lukt: 3 enkla tvättknep att uppskatta

av Hilda Maria Morgan

24 September 2022

Bli av med fläckar och dålig lukt: 3 enkla tvättknep att uppskatta
Advertisement

Vi tvättar vår tvätt varje vecka, även flera gånger under en stor städdag, och vi har alla våra favoritvanor och -produkter. Men hur många gånger händer det att vi tar ut ur lasten med kläder från tvättmaskinen, som vi tvättat för femtioelfte gången alltid på samma sätt, och ändå har någon lömsk fläck ännu inte helt försvunnit?

Det finns typer av smuts som, särskilt på vissa tyger, lämnar fläckar under lång tid, om inte för alltid, och kanske gör att vi slutar använda en kostym, eller till och med en duk eller ett lakan, även om vi skulle vilja fortsätta använda det. Det finns dock ett antal knep som ibland kan göra mirakel, många av dem måste användas innan man kommer till tvättfasen. Vi anger tre nedan som kan lösa många problem för dig.

via @mama_mila_/TikTok

Advertisement
@mama_mila_/TikTok

@mama_mila_/TikTok

TikTokern @mama_mila_ listar dem i en av hennes videor och de är verkligen små försiktighetsåtgärder som kan göra skillnad i många situationer.

  1. Oljiga eller feta fläckar på dina kläder.

För dessa föreslår kvinnan att använda en typ av tvål som inte alltid faller henne in att använda på kläder. Det flytande diskmedlet som är supereffektivt mot fet och fet smuts även när det kommer till tyger. Det är inte tillrådligt att använda detta knep på ömtåliga tyger, och att alltid testa reaktionen som orsakas av tvättmedel och andra ämnen än vanligt på ett oansenligt hörn av plagget du tänker behandla.

Du behöver också bikarbonat för detta trick. Häll först några droppar diskmedel på fläcken, sedan en tesked eller två bikarbonat (om det behövs) och låt det sitta i några minuter innan du lägger plagget i tvättmaskinen för vanlig tvätt.

  1. Sminkfläckar på kläder.

Läppstift och foundation skapar alltid synliga fläckar på kragarna på alla plagg, och ibland även utanför det området. Om du fortfarande inte har hittat produkten som eliminerar dem på ett tillfredsställande sätt, prova raklödder. Det måste vara vitt, utan gelkomponenter. Fördela det på området som ska behandlas och sprid sedan ut det väl på tyget med en rakborste.

Hemligheten är att göra det i tid, och du kommer att se att skummet lyfter mycket smuts, om inte allt. Följ alltid detta med att tvätta plagget som vanligt.

  1. För att deodorisera badrumsmattor.

De blir ständigt blöta och kan ge ifrån sig dålig lukt på kort tid. Innan du tvättar dem, för att verkligen se till att de inte luktar illa, slå dem ordentligt, lägg dem sedan tillbaka på marken, strö över bikarbonat och häll även några droppar eterisk olja efter behag och lägg sedan allt i tvättmaskinen.

 

Se videon här för att se de olika stegen.

Advertisement