12 efektfulla och skrämmande roliga idéer för att servera maten på Halloween

av Hilda Maria Morgan

23 Oktober 2022

12 efektfulla och skrämmande roliga idéer för att servera maten på Halloween
Advertisement

Att fira Halloween innebär alltid att man ägnar särskild uppmärksamhet åt atmosfären: kusliga dekorationer som möter gästerna utanför huset, ofta i betydelsen av att på ett skrämmande sätt pynta det vi brukar se och använda i huset och i trädgården, som om hela huset eller rummet förvandlades av en besvärjelse. Det är detaljerna som avgör den där känslan av mystik och spänning som svävar nästan överallt denna speciella kväll, då det verkar som att det omöjliga blir möjligt.

Även sättet maten presenteras på kan bidra till allt detta: aptitretare, varmrätter och sedan desserter och till och med frukt kan skäras och kombineras för att se skrämmande eller monstruösa ut, men utan att verka äckliga. Här är några trevliga idéer att hämta inspiration från.

Aptitretare är den rätt som vanligtvis låter dig ha roligast med matsammansättningar, och Halloween är inget undantag. Så här kan mozzarella, skinka och oliver bli till ögonglober.

Advertisement

Och om du förbereder tonfisk eller fyllda ägg, kan du återigen använda skivorna av oliver för att få dem att se ut som ögon.

En lite mer diskret, men effektiv idé: använd spökformade formar för att forma hemgjorda nachos, för att doppa i favoritsåsen.

Med smördeg kan du ha kul att förvandla vad som helst till en mumie: wurstel, zucchini, paprika... egentligen allt!

Och även pasta blir monstruöst smakfull med rätt idé: spagetti eller andra långa och tunna former kan presenteras i bon, som vart och ett monteras av den ofelbara oliven. Du kommer att sätta ögon överallt.

Advertisement

En annan användning av oliver är att skapa spindlar!

För något recept där du kan behålla skalet på potatisen, gör några snitt för att göra dem läskiga!

Advertisement

Dessa pepparkaksgubbar kommer aldrig att komma intakta till julfesterna.

Skulle du vilja ha ett häxfinger?

Advertisement

Kombinera många enkla snacks på en bricka: resultatet är sensationellt.

Och om det efter en rejäl måltid oftast är väldigt få människor som också äter frukt, räcker det att presentera det på ett scenografiskt sätt för att ändra allas uppfattning.

Är du redo att imponera på dina gäster på Halloween?

Advertisement