Hur man får ett perfekt organiserat kök med några enkla steg

av Hilda Maria Morgan

30 December 2022

Hur man får ett perfekt organiserat kök med några enkla steg
Advertisement

Köket är rummet där vi tillbringar större delen av våra dagar, från det att vi äter frukost så fort vi går upp på morgonen till att vi går och lägger oss på natten. Det är inte bara platsen där måltider lagas och äts, utan ofta också platsen där vi tar emot våra gäster och där vi underhåller vänner och släktingar. Därför är det viktigt att vårt kök alltid är organiserat på bästa möjliga sätt, så att allt hittar sin plats och alltid finns nära till hands men framför allt så att miljön alltid är trevlig och välkomnande.

Men vad ska man göra när, hur mycket man än försöker, köket alltid tycks återgå till oordning av sig självt? Här är flera idéer som du kan hämta inspiration från.

Advertisement

1. Redskapsshållare av rivjärn

Återvinn gamla rivjärn som redskapshållare: ge nytt liv till föremål du inte längre använder så får dina slevar äntligen en plats.

Advertisement

2. Vinglasställ

Har du en gammal kratta och funderar på att göra dig av med den? Stanna upp och tänk efter innan du öppnar papperskorgen. Upphängd på väggen i ditt kök kan den bli en praktisk vinglashållare.

3. Litterär knivhållare

Gamla böcker som inte används längre kan bli ett utmärkt block för dina köksknivar.

4. Fikadags

För sanna fans av varma drycker är detta den idealiska lösningen för de många muggar som du säkert har i köket. Allt du behöver är en gammal bänk, krokar och lite fantasi.

5. Bestick alltid på plats

Tomma plåtburkar kan bli en praktisk bestickhållare. För att befria lådorna från gafflar och skedar.

Advertisement

6. Skafferi

Om du har lite utrymme i skafferiet, utnyttja det lediga utrymmet på väggarna i ditt kök med hyllor. Byt ut förpackningarna med pasta och ris mot vackra glasburkar, de kommer att göra ett fantastiskt intryck.

7. Kaffehörnet

Håll ordning på allt du behöver för en god kaffe med staplade hyllor. Kaffe, koppar och socker kommer att ha sin plats och kommer alltid att vara redo att användas.

Advertisement

8. Lock

Grytlock är alltid svåra att hålla ordning på. Så varför inte ha dem hängande på skåpsdörrarna eller på dörrarna? Bara några träplankor och spelet är klart.

9. Handdukar

Häng en handdukshållare innanför diskbänksskåpsdörren så blir det lättare att ge ditt kök ett snyggare utseende.

Advertisement

10. Fruktkorgar

För att få mer utrymme i skafferiet, använd väggkorgar för frukt och grönsaker. Genom att lägga till krokar kan du även hitta lösningen för koppar eller handdukar.

11. Rullhållare

För att förvara dina rullar med bakplåtspapper, matfilm, aluminiumfolie och hushållspapper, vad sägs om en väggrullhållare?

Advertisement

12. Plastpåsar

Plastpåsar fyller nu varje hörn av våra hem och ofta har vi ingen aning om hur vi ska förvara dem. För detta kan du använda en praktisk påshållare: det är väldigt enkelt att göra det av tyg eller från en gammal plastflaska.

Advertisement