14 kreativa och roliga projekt för att organisera och hålla ordning på koppar och muggar

av Hilda Maria Morgan

27 Juni 2023

14 kreativa och roliga projekt för att organisera och hålla ordning på koppar och muggar
Advertisement

Te- och kaffekoppar är en fast närvaro i våra kök och tycks oförklarligt oproportionerligt föröka sig, tills de tar sig ut ur skåpen och upptar bänkar eller köksbordet. Du behöver inte vara ett stort fan av te, kaffe och andra varma drycker för att ha en ordentlig uppsättning i dina skåp. Och ofta vet vi inte exakt hur vi ska hantera dem för att optimera utrymmet i köket och få det att bli mer snyggt och prydligt.

Oavsett om det handlar om enkla krokar att hänga på väggen eller på en hylla, pelarskåp, hyllor eller mer komplexa strukturer, finns det många projekt som kan genomföras för att organisera våra koppar så att de tar så lite plats som möjligt. Nedan föreslår vi 14 kreativa och roliga projekt för att inspirera dig.

Advertisement

1. Först och främst kaffet

En enkel träplanka med krokar att hänga alla dina koppar på, så att de alltid är redo att användas.

Advertisement

2. Minimalistiskt

En serie enkla vita staplade hyllor är den perfekta lösningen för dem med en ren och enkel stil utan krusiduller.

3. Liten hylla

Om du har en te- och kaffevrå vid din köksbänk, skaffa ett litet koppställ eller bygg ditt eget.

4. Hörnskåp

Om du har en ledig hörna i ditt kök, varför inte göra det bästa av det med ett smalt hörnskåp? Perfekt för att stå som värd för dina koppar!

5. Mugghållare för industriell bänkskiva

Om du älskar den industriella stilen är en mugghållare i metall vad du behöver. Med gott om utrymme för att visa alla dina muggar kan du använda den antingen fristående på bänken eller upphängd på väggen med en krok.

Advertisement

6. Lastpallar

Vem har sagt att små lastpallar inte skulle kunna återanvändas som möbler? En hylla till dina muggar är den perfekta funktionen för dem!

7. En trapp mot kaffet

En trappformad hylla är en originell idé för dina koppar. Du kan använda den både uppåt och nedåt med hjälp av krokar under hyllorna.

Advertisement

8. Krokar under kökskåpet

Om du bara letar efter ett sätt att bättre utnyttja dina köksskåp är krokar under skåpen den rätta lösningen. Det gör att du kan hålla dina koppar hängande och lämna utrymmet nedan fritt.

9. Ett träd av koppar

Om du gillar DIY och rustika objekt kommer du förmodligen uppskatta idén att använda en gren som sträcker sig som ett träd från golv till tak. Du kan hänga krokar till dina muggar på den och det blir verkligen underbart.

Advertisement

10. Skenor med krokar

Vad sägs om att fästa enkla skenor med krokar på väggarna? Perfekt för att förvara koppar, skedar och även dina te- och kaffepaket.

11. En mugg för varje sorts te

Varje tesort har sin egen mugg i detta te- och örtteskåp.

Advertisement

12. Galler

Häng upp dina muggar på ett galler under skåpet. Ett perfekt sätt att optimera utrymmena.

13. Mugghållare i metall

Om du gillar den moderna stilen skulle ditt val kunna falla på en mugghållare i metall. Lätt, essentiell, med rena linjer, den inreder utan att tynga ner. Och den har allt utrymme du behöver för att förvara dina muggar.

Advertisement

14. Vägggaller

Dina koppar kommer alltid att finnas nära till hands med ett metallställ på väggen.

Och vilket projekt föredrar du?

Advertisement