Gör dina egna Halloween-dekorationer genom att återvinna toalettpappersrullar och inte bara

av Hilda Maria Morgan

30 Oktober 2022

Gör dina egna Halloween-dekorationer genom att återvinna toalettpappersrullar och inte bara
Advertisement

Vampyrer, Frankensteins monstruösa varelse, mumier, hemsökta pumpor med mera: det räcker att nämna dem för att omedelbart framkalla en mycket specifik atmosfär, Halloween. Högtiden har sina rötter i en folklore som borde upptäckas närmare, och de symboler som finns kvar än idag är spår av en hel fascinerande kultur. Här varje år, mitt i höstens hjärta, firar många människor över hela världen en fest som alltid är lite utanför boxen och väldigt rolig.

För att göra detta med kreativitet kan du också pynta ditt hem med temadekorationer, och du behöver inte nödvändigtvis spendera en förmögenhet för att göra det: återvinningsidéer som använder vanliga och avfallsföremål kan räcka, som toalettpappersrör, tomma mjölkförpackningar eller äggkartonger!

Fladdermöss är svarta, jovisst, men det är mycket roligare att göra dem i olika färger, och med toalettpappersrör av kartong går det på ett kick.

Advertisement

Ta kartongcylindern, som kanske redan är vit (eller måla den), limma sedan dit remsor av toalettpapper på botten och rita ögon och mun: när du väl lägger till en tråd för att hänga upp det, kommer du att ha fått ett spöke som rör sig vid varje vindpust!

På liknande sätt kan du också använda en enkel pappersmugg.

Om du däremot vill ha ett färgglatt monster behöver du bara utrusta dig själv med färg, självhäftande ögon (men du kan också rita dem) och papper som utgör håret och vilken annan dekoration som helst som du vill lägga till.

Men du kan få lika förtjusande resultat genom att bara använda de olika resterna av garn som finns kvar hemma.

Advertisement

Online kan du hitta tusen olika modeller från vilka du kan hämta inspiration från för att förvandla pappcylindrarna från toalettpapper till olika Halloween-karaktärer, från vampyrer till häxor. När de väl är gjorda kan du kanske använda dem i en festong på en vägg.

Och vad sägs om att förvandla mjölkkartonger eller andra liknande Tetra Pak-paket till spökhus?

Advertisement

Det går verkligen att släppa kreativiteten fri!

Med de nyss nämnda förpackningarna av Tetra Pak kan man också skapa DIY-lyktor, och om du väljer att dekorera dem med spöklika silhuetter blir de perfekta till Halloween.

Advertisement

Med tanke på att det är en fest som levs mest på natten, är ljus en grundläggande komponent: med pappersmuggar och ljusslingor av LED-lampor går det att göra underverk!

Hade du någonsin tänkt att en äggkartong kunde bli den elaka häxan från Väst i Trollkarlen från Oz?

Har du redan bestämt dig för vilka Halloween-dekorationer du ska göra?

Advertisement