Är den äkta? Ta reda på några tips för att känna igen imitationer av kända varumärken

av Hilda Maria Morgan

29 September 2022

Är den äkta? Ta reda på några tips för att känna igen imitationer av kända varumärken
Advertisement

Det finns modemärken som är verkliga institutioner i sektorn. Deras kläder och accessoarer är en stolthet att visa upp, anses vara en statussymbol på grund av det värde som varumärket har kunnat ge till sina produkter genom åren. Därför, förlitar man sig på den kvalitet som de viktiga namnen kan garantera, och det händer att man råkar spendera mycket pengar på ett enda objekt.

Det finns dock otaliga repliker och imitationer, som kan hittas på gatan men också online, och till och med i butiker, och det är ofta svårt att skilja de autentiska från de som bara verkar vara det. Det finns dock vissa detaljer som vi kan vara uppmärksamma på för att känna igen dem och undvika att stöta på oönskade överraskningar. Ta reda på mer genom att läsa vidare.

Advertisement

Gucci - Väskor

Gucci - Väskor

Voice of People Today/YouTube

Gucci-väskor har varit ett eftertraktat föremål av många i decennier, och känns igen överallt. Det har alltid funnits många imitationer som i de flesta fall är riktigt uppenbara men man råkar också stöta på repliker som verkligen liknar originalet. Vilka detaljer behöver kontrolleras? Mycket beror på modellen, men generellt

  • Logotypens sammanflätade "G" måste ha en enhetlig förkromning och vara utan fläckar. G:na bildar en idealisk rund cirkel och spetsen avsmalnar men förblir väl definierade.
  • Som i alla välgjorda produkter är sömmarna ett kvalitetsindex: exakta, utan några ojämnheter, än mindre trådar som lossnar eller är lösa.
  • Knappar: även de interna och dolda, i allmänhet, måste ha logotypen graverad på ett subtilt men tydligt läsbart sätt, med bokstäverna tydligt fördelade.

Advertisement

Fila - Skor

Fila - Skor

TheBrokeCollegeStudent/YouTube

Ett varumärke som har återvänt till rampljuset efter år, och som har kunnat erövra den internationella marknaden igen, också tack vare exceptionella vittnesmål, är Fila. Således har märkets sneakers kommit att inte ha något att avundas mot sneakers från många andra märken som alltid är mycket populära i branschen. Hur undviker man att stöta på imitationer?

  • Logotypen är den första ledtråden: utrymmet mellan linjerna som utgör bokstäverna, men framför allt precisionen i sömmen, är ett viktigt tecken.
  • Dessutom, på bilden kan du se att ytan på den ursprungliga ovandelen inte är helt slät som den andra, vilket indikerar ett helt annat tillverkningsmaterial.
  • Mindre lätt att känna igen direkt, men avslöjande, är också inbuktningen i mitten av hälen: i originalet är den bredare och mer slingrande.
  • Proportionerna mellan ovandelens olika delar (eller band) är också synbart olika.

Ray-Ban - solglasögon

Ray-Ban - solglasögon

Shade Review/YouTube

Bland de mest ikoniska modellerna av solglasögon finns helt klart vissa av det amerikanska märket Ray-Ban, särskilt Aviators. De är också bland de märken som det finns flest erbjudanden om på nätet, ofta bluffar. Hur känner man igen dem? Det är inte lätt att se på annonser på internet, men om du ser dem i verkligheten är det lättare.

  • Bågen är gjord av unika delar, utan synliga sammansmältningar längs konturerna. Vid öppning och stängning är de dessutom flytande men ger också en känsla av motstånd och soliditet. De är ofta till och med tyngre än falska.
  • Märket syns i det övre högra hörnet av det högra glaset, och är alltid väldefinierad och graverad, den slits inte lätt bort som i vissa imitationer.
  • Även lådan kan ha olika färger, och fodralet kan vara för litet och tätt mot glasögonen inuti så att det inte finns plats.

Om du vill veta mer om vart och ett av dessa föremål och deras imitationer, klicka på länkarna under varje bild!

Advertisement