En enda rengöringsprodukt som är användbar vid tusen tillfällen: upptäck alternativa användningsområden för diskmedel

av Hilda Maria Morgan

20 September 2022

En enda rengöringsprodukt som är användbar vid tusen tillfällen: upptäck alternativa användningsområden för diskmedel
Advertisement

För städning av vårt hem använder vi många olika produkter, och om vi verkligen har en passion för hushållssysslor har vi sannolikt en samling olika rengöringsmedel, avfettningsmedel, fläckborttagningsmedel beroende på vilket material de ska agera på. Alla har sina favoritmärken, vissa kanske föredrar ett alternativ i pulverform framför det flytande. Kort sagt, variation saknas inte, men vi har inte alltid alla dessa produkter i lager hemma, eller så kanske vi är ute efter något flerfunktionsalternativ som gör att vi kan investera i färre produkter (ibland till och med billigare) att köpa i större kvantiteter och med dessa täcka alla eventualiteter.

En av dessa är diskmedel, som kan vara ett utmärkt substitut i nödsituationer och men inte bara. Bäst är om den är mild eller organisk. Läs vidare för att ta reda på mer.

Advertisement
Creativo

Creativo

  • Kläder med svettfläckar: om du vill att fläckarna ska försvinna bra med en gång i tvättmaskinen, men de kanske är uppenbara eller gamla, behöver du förtvätta, vilket du kan göra med diskmedel. Häll en droppe på fläcken, strö sedan över en tesked bikarbonat och skrubba försiktigt med en tandborste med mjuk borst. Istället för bikarbonat kan du också prova ett aktivt syrefläckborttagningspulver. Du kan också skapa en mer flytande blandning, att gnida för hand, kombinera allt växelvis med milt blekmedel eller väteperoxid. Lägg sedan allt i blöt i varmt vatten i en halvtimme och tvätta sedan i maskinen som vanligt.
  • Avfetta köksmöbler: om du är utan ditt favoritavfettningsmedel kan en droppe diskmedel löst i varmt vatten göra underverk! Kanske behövs det lite mer på de svåra ställena, och det måste sköljas ordentligt med en mikrofiberduk, men när det torkar blir resultatet riktigt tillfredsställande.
  • Golv: lite diskmedel löst i varmt vatten så kan du tvätta golven även när ditt favoritrengöringsmedel är slut. Och även om det finns oljiga fläckar, kanske på garagegolvet, häll bara några droppar diskmedel på dem, skrubba med en golvborste med hjälp av lite vatten och ta sedan bort allt genom att skölja området noggrant.
  • Sanitetsartiklar: precis som du kanske redan gör för diskbänken, kan du använda dig av diskmedel till badrumsinredningen, inklusive duschgolv och badkar.
  • Glasögon: om du måste tvätta smutsiga glas, använd en droppe diskmedel, gnugga lite och skölj noggrant, torka noga (bäst är att torka genom att dutta med hushållspapper än att gnugga). Men var försiktig så att du inte gör det på glas med spegeleffekt, som är behandlade med färgade beläggningar och liknande: diskmedel kan få dem att lösas upp och förstöra glasen!

På vilka andra sätt händer det att du använder diskmedel?

Advertisement