Få skrynklorna att försvinna från lakanen med en DIY-spray

av Hilda Maria Morgan

18 September 2022

Få skrynklorna att försvinna från lakanen med en DIY-spray
Advertisement

Det är något oerhört inbjudande med en välbäddad säng, även om vi inte alltid vill ordna den perfekt när vi går upp. Ändå räcker det ibland faktiskt bara att du lite noggrant drar i lakanen, och omedelbart verkar ett rörigt rum redan 50 % mindre kaotiskt.

Och om vi verkligen vill åta oss att göra saken rätt, kanske vi till och med ägnar oss åt att stryka lakanen när vi tar bort dem från torkställningen eller torktumlaren. Men låt oss inse: det är inte särskilt roligt, och vi kanske till och med missar det steget, speciellt om det är en riktigt hektisk vecka eller om det är väldigt varmt. Så vad ska man göra när lakanen, hur rena och väldoftande de än är, förblir fulla av skrynklor och veck när det väl har lagts på sängen?

Oroa dig inte, du kan lösa situationen med en produkt som är lätt att göra.

via @carolina.mccauley/TikTok

Advertisement
@carolina.mccauley/TikTok

@carolina.mccauley/TikTok

TikTokern @ carolina.mccauley visar på TikTok hur man förbereder och använder den. Det är ett billigt hjälpmedel som är värt att prova, den kan bli en akutresurs när det kommer oväntade gäster och vi inte hade välstrukna lakan.

De nödvändiga ingredienserna är:

  • 500 ml vatten (eventuellt till och med avmineraliserat eller destillerat)
  • 60 ml isopropylalkohol
  • 60 ml sköljmedel

Förberedelse och användning:

Det är verkligen otroligt enkelt. Ta en 750 ml sprayflaska, gärna i glas, och fyll den med de angivna ingredienserna, i den ordning de står i. Stäng och skaka för att blanda allt.

Vid det här laget behöver du bara spraya preparatet, utan att blötlägga tyget: spraya i remsor, från ena sidan av sängen till den andra. Så fort du sprayar varje remsa, följ biten med händerna mot tyget genom att vila handflatorna på lakanet och tryck medan du för dem bortåt, precis som om du strök med händerna. Fortsätt från bit till bit tills du har gått över hela lakanet.

Klicka här för att se hur det fungerar.

Eftersom det finns en, om än väldigt utspädd, mängd alkohol är det ändå en bra idé att inte ta till denna metod varje gång du bäddar sängen, annars riskerar du att förstöra tygerna. Det kan dock vara ett utmärkt hjälpmedel när det inte finns tid att göra annat!

Har du någonsin provat en liknande metod?

Advertisement