Topprengöring: ta hjälo av städarens tips för att spara tid och ansträngning

av Hilda Maria Morgan

18 September 2022

Topprengöring: ta hjälo av städarens tips för att spara tid och ansträngning
Advertisement

Att städa hemma är ett dagligt åtagande som ingen kan undvika, om vi inte har möjlighet att delegera hela ärendet till en städare. Och om det för vissa är ett nöje och ett sätt att koppla av, är städning som ett riktigt straff för andra. Hur gör man då denna uppgift mindre betungande? Svaret är enkelt: lita på värdefulla råd från en städare! Vem bättre än han kommer att kunna hjälpa dig att upptäcka snabba och enkla knep för att spara tid samtidigt som du får exceptionella resultat?

Tiktokern cleanthatup ger oss alltid värdefulla tips för att göra det mindre ansträngande: låt oss tillsammans ta en titt på 3 tips som kan hjälpa dig att göra ditt hem magnifikt med några enkla steg.

Advertisement

1. Rengör vattenflaskorna

1. Rengör vattenflaskorna

@cleanthatup/TikTok

Flaskor är de bästa allierade för våra resor: de hindrar oss från att belasta miljön med plast och hjälper oss att alltid ha vatten tillgängligt, genom att man kan fylla på dem hur många gånger man vill och försäkrar oss från utsläpp av ämnen i denna dyrbara vätska. Även vattenflaskor behöver dock rengöras regelbundet, om vi inte vill att smuts och bakterier ska samlas inuti, vilket också skapar dålig lukt.

Cleanthatup rekommenderar användning av tandprotestabletter: fyll flaskan med ljummet vatten, lägg i tabletten och låt den verka i en halvtimme, skölj sedan med kallt vatten. Din flaska blir så gott som ny! Om du inte har tabletterna hemma och du inte vill köpa dem kan du använda en huskur av två enkla ingredienser som alltid finns i skafferiet: ättika och bikarbonat. Tillvägagångssättet är mer eller mindre detsamma: häll en halv kopp ättika i flaskan, tillsätt en sked bikarbonat och låt det verka tills bruset tar slut; fyll flaskan med varmt vatten för att lösa upp fläckarna och låt den dra i 10 minuter, skölj sedan.

I båda fallen rekommenderar vi att du inte stänger flaskan, blandningarna utvecklar mycket brus och ett för starkt tryck skulle skapas med korken på.

Advertisement

2. Ta bort damm från mattor och möbelklädsel

2. Ta bort damm från mattor och möbelklädsel

@cleanthatup/TikTok

För att ta bort ludd, damm och hår från mattor och möbelklädsel är det mest praktiska och snabbaste sättet att använda statisk elektricitet. I handledningen använder Cleanthatup en gummihandske, men vi kan använda vilket plastföremål som helst som ett par gamla flip flops eller borstens svamp som används för att tvätta fönstren. En annan mycket giltig metod är användningen av tejp, till vilken hårstrån och päls kommer att fastna när man trycker det på ytan som ska behandlas.

3. Ta bort fläckar från ståldiskho

3. Ta bort fläckar från ståldiskho

@cleanthatup

För att ta bort fläckar från ståldiskhoar rekommenderar cleanthatup användning av en mild rengöringskräm som gnidas på ytan med hjälp av en svamp som inte repar. Efter sköljning, torka med en mjuk mikrofiberduk. Din diskbänk kommer att skina som om den vore ny. Om du däremot föredrar ett naturligt alternativ som är mer lämpat för kontakt med mat, vilket också är användbart för rengöring av kastruller, kan du välja vinäger. Röd eller vit, fördela den på ytan och låt verka i 15-20 minuter. Skölj och torka med en mikrofiberduk. Och det var allt.

Kände du redan till dessa medel? Ta reda på hur cleanthatup använder dem i sin videohandledning! Kan du komma på fler knep?

Advertisement