Invaderar djurhår ditt hem? Ta bort det enkelt genom att följa instruktionerna i denna tutorial

av Hilda Maria Morgan

18 September 2022

Invaderar djurhår ditt hem? Ta bort det enkelt genom att följa instruktionerna i denna tutorial
Advertisement

Hund- eller kattägare har nu överlämnat sig till bevisen: deras djurvänner är underbara, de ger mycket sällskap, ibland är de precis som barn, men det är onekligen så att de lämnar berg av päls efter sig. Långa eller korta hår, det är alltid ett stort irritationsmoment och kan hittas praktiskt taget överallt: på stolar och soffor, på dukar, handdukar, gardiner. Även på de mest otänkbara platser. Om du lider av allergi riskerar du också att känna obehag på grund av denna lömska souvenir som vi fått av våra lurviga vänner.

Och om du försöker ta bort dem inser du hur svårt det är. En kvast till golvet eller en borste till tygerna räcker inte. Det krävs uthållighet och ihärdighet. Så hur kan du enkelt ta bort dem? En videotutorial lär oss detta. Låt oss se ta en titt tillsammans.

Advertisement

Borsten tar bort hår

Borsten tar bort hår

@cleanthatup/TikTok

I tuotorialen som Cleanthatup gjort på Tiktok visas det hur du kan ta bort katt- eller hundhår från tygmöbler. För att göra detta måste du skaffa en specifik borste för hårborttagning och gnugga den kraftigt på ytan som ska rengöras. Håren kommer att lossna från möblerna och du kan enkelt plocka upp dem och slänga dem.

En borste för husdjurshår i ministorlek användes i handledningen. Bekväm att bära med sig överallt, den är lämplig för tyger och mattor, i huset, i bilen och på kläder och är utrustad med ett styvt rengöringsblad i gummi som fångar även de mest envisa hårstråna när den förs över tyget. Det finns flera modeller på marknaden, var och en lämplig för olika egenskaper hos djurets päls.

Advertisement

Andra rengöringsmetoder

Förutom den manuella borsten är en annan mycket befogad metod för att ta bort hår användningen av en specifik dammsugare för husdjur. Denna typ av dammsugare är utrustad med en turboborste (en motoriserad borste som kan fånga upp hår mer effektivt), minst ett HEPA 13-filter och, ibland, även ett luktneutraliseringsfilter.

Om du däremot inte vill slösa tid på att ta bort hår, är den enda lösningen att byta ut alla de där möblerna där de lättare fastnar: tygmöbler och kuddar. Du kan också prova att välja ett slätt golv, gärna parkett. Kom ihåg att rengöra det regelbundet, minst varannan vecka, och torka av möblerna med en fuktig trasa. Lufta alla rum regelbundet, minst en gång om dagen, och håll en låg luftfuktighet.

Vilka metoder använder du för att få bort ditt husdjurs hår?

Advertisement