För en dusch som alltid är i perfekt skick, använd dig av ett kökstillbehör

av Hilda Maria Morgan

20 September 2022

För en dusch som alltid är i perfekt skick, använd dig av ett kökstillbehör
Advertisement

Hur mycket vi än gillar att gå in i ett rent och väldoftande hem, och ännu mer när det kommer till badrummet vi tvättar oss i varje dag, är det onekligen så att all tid och ansträngning som lagts ner på att hålla rummet i perfekt skick alltid kostar lite... Det finns därför en rad små knep som kan hjälpa oss att hålla en bra nivå av allmän renlighet så att när det är dags att ta hand om just det rummet kommer vissa ytor att ge oss mindre besvär än annars.

En av delarna i badrummet som, om det försummas för länge, blir svårt att få skinande ren, är duschboxen. Även med enbart vatten, speciellt om det är hårt, kommer det alltid att färgas med kalkstensränder. Om vi ​​även tänker på stänken av tvål, schampo och olika tvål som används i duschen inser vi att det alltid är nödvändigt att tvätta den noggrant utan att glömma den för länge.

via @vanesamaro91/TikTok

Advertisement
@vanesamaro91/TikTok

@vanesamaro91/TikTok

Men om du under din veckostädningsrutin vill slippa gå in i duschen och tvätta allt glas ordentligt kan du göra det genom att ta vara på stunden då... Du tvättar dig!

Som städaren Vanesa Amaro också tipsar om i en av sina TikTok-videor (du kan se den här), behöver du bara utrusta dig med ett enda tillbehör, som egentligen är designat för köket, men som också är väldigt användbart i duschen.

Det är en av de där diskborstarna som har ett handtag som kan fyllas med diskmedel. Välj en modell som har ett långt och ergonomiskt handtag, inte en knopp. Så fort du har gjort den till din (det är bäst att ha en separat avsedd exklusivt för badrummet), fyll först handtaget med flytande diskmedel (du behöver inte mycket) och avsluta sedan med ättika (men det fungerar också bra med väteperoxid).

Blanda lite, hitta en plats för din fulladdade och färdiga borste i duschen och sedan, en gång i veckan, kanske när du väntar på att en hårinpackning ska göra sitt jobb, använd den där "döda tiden" för att kraftigt skrubba duschgolvet och duschväggarna. När du är klar är det bara att ordentligt skölja av både duschen och dig själv och vid det laget kanske också använda en skrapa för att förhindra att vattendropparna lämnar fula märken på glasen.

Naturligtvis kan du fylla diskborsten med vilken produkt du själv föredrar för rengöring av dessa ytor. Har du redan gjort detta trick till ditt?

Advertisement