Lockar och vågigt hår utan värme: upptäck den enkla metoden för en sagolik look

av Hilda Maria Morgan

15 September 2022

Lockar och vågigt hår utan värme: upptäck den enkla metoden för en sagolik look
Advertisement

Ett mjukt och vågigt hår, med silkeslena lockar som vilar på axlarna, eller som graciöst ramar in ansiktet och svajar med varje rörelse: det är en frisyr som många gillar, och som det är svårt att få till utan att ta till en speciell styling. Vi vet alla att för att reglera håret i önskad form måste man alltid använda något värmeverktyg (vare sig det är hårtorken med borstar, eller en plattång eller locktång), och kanske till och med någon produkt att applicera på håret för att skydda det mot värmen.

Även när vi använder skyddsprodukter blir håret dock stressat och skadas av värmen, speciellt om dessa stylingmetoder används väldigt ofta. Då kan alternativet som erbjuds av en annan metod vara intressant vilket gör att du kan fixa håret utan att behöva tillgripa lock- eller plattång.

via @elissakincade/TikTok

Advertisement
@elissakincade/TikTok

@elissakincade/TikTok

Det handlar om hårstylingsaccessoarer som blir mycket populära på nätet, där många skönhetsbloggare visar hur de använder dem och vilka otroliga resultat de verkar få. Det är en sorts formbara band eller rör, som placeras på huvudet som mycket långa cirklar, med "svansarna" som faller från sidorna. För att få till lockarna måste du ta håret och linda det runt dessa tillbehör och täcka dem som du skulle med ett band. Tricket verkar vara att linda varje tråd i motsatt riktning.

Som visas av TikTokern @elissakincade kan du för att förhindra att enheten rör sig medan du lindar håret längs hela "röret", vilket gör det hela mer komplicerat, använda dig av en hårklämma på toppen av huvudet. Du kan se här hur hon applicerar dessa heatless curlers (detta är ett av namnen som de finns under på marknaden, tillsammans med "Silk Hair Curler Heatless", "Heatless Curlers Headband", "Heatless Curls"), och här är istället resultat hon får.

Vad ska man göra efter att ha applicerat dem? Faktum är att man måste vänta, men det finns olika sätt på vilka de tillämpas. Det finns de som sätter dem på sitt fortfarande våta hår, kanske torkar de bara det grövsta med hårtorken medan dessa formbara band fortfarande sitter på huvudet: det verkar som att lockarna blir fantastiska, men att de inte håller särskilt länge.

Det vanligaste rådet är alltså att torka håret väl, sedan applicera lockarna och spraya väldigt lite vatten på dem. Återigen spraya lite vatten på lockarna precis innan de lindas runt banden.

Har du någonsin använt dessa?

Advertisement