De 5 perfekta frisyrerna för att göra ett runt ansikte smalare

av Hilda Maria Morgan

31 Juli 2022

De 5 perfekta frisyrerna för att göra ett runt ansikte smalare
Advertisement

Det har garanterat hänt oss alla att vi blivit besvikna efter ett besök hos frisören. Det kan hända för att din idé inte alltid förstås och genomförs som den var tänkt. Eller så kan det hända för att inte alla klipp är lämpliga för varje ansiktsform. Varje ansikte skulle behöva en frisyr som förstärker dess linjer och förstärker dess starka sidor.

De med ett runt ansikte letar i det här avseendet ofta efter sätt att göra det längre och smalare, men de lyckas inte alltid. En välgjord frisyr kan tillfredsställa detta behov. Det finns vissa frisyrer som hårstylister rekommenderar för att enkelt uppnå detta mål. Vi visar dem nedan.

Advertisement

För många har långt hår något extra och är en källa till stolthet. Och ofta, för de med ett rundare ansikte, rekommenderas det att bära långt hår för att förlänga ansiktet. Längden är dock inte alltid tillräcklig för att smalna av ett ansikte. I verkligheten, om håret blir för tungt och platt kan det till och med få motsatt effekt. Idealet, för den som vill ha ett långt hår och har ett runt ansikte, är att klippa upp det genom att skapa asymmetriska och sjok, för att ge volym och skapa rörelse.

Advertisement

Till långa frisyrer, men även på kortare, är ett annat sätt att göra ansiktet längre en snedlugg. Luggen kommer genast att ge en lite bohemisk touch och att den är sned och liksom lite ojämn kommer genast att få ansiktet att se smalare ut.

Det finns de hur som helst som väljer det korta, trots att de har ett runt ansikte. Det är esset i rockärmen för dem som vill ha något praktiskt och fräscht. Ett starkt rekommenderat snitt är det så kallade "pixie cut". Om frisyren har längre volymer och längder i området mellan örat och kindbenet, kan den hjälpa till att smalna av ansiktet.

Och så finns det de medellånga snitten som är de riktigt perfekta för att få ansiktet att se smalare ut. Den så kallade "bobben" är en stor klassiker. Den är oftast längre fram och kortare bak, den ger en fransig effekt och det är att föredra att göra håret lite lockigt. Eftersom framsidan är tillräckligt lång för att täcka käken garanteras den avsmalnande effekten. Och vi pratar om en riktigt cool och väldigt modern frisyr.

"Lob" är förkortning för "long bob" och är i själva verket en lite längre och mindre fransad bob än originalbobben. Det är ett enkelt men elegant sätt att bära hår och, vare sig det är vågigt eller slätt garanterar det harmoni och det slimmar av lite rundare ansikten. Tack vare dess egenskaper är den mångsidig och verkligen lämplig för alla.

Nu är det bara att fråga frisören att klippa till din favoritfrisyr bland dessa och förvånas över resultatet.

Advertisement