Inga mer stela handdukar efter tvätt: använd dig av dessa användbara tips

av Hilda Maria Morgan

22 September 2022

Inga mer stela handdukar efter tvätt: använd dig av dessa användbara tips
Advertisement

Det händer ofta att tvättade och hängda handdukar, särskilt under de varmaste perioderna, tenderar att torka och stelna, vilket gör att de förlorar sin behaglighet och mjukhet. Det är ett problem för oss som aldrig vill vara utan avslappningen av en mjuk handduk efter ett bad eller dusch. Och det blir ännu mer ett problem om du har gäster i huset som du vill behaga och göra ett gott intryck på.

Det finns dock en rad mycket giltiga och effektiva knep och tips för att övervinna problemen och bevara mjukheten hos detta viktiga hushållslinne.

Advertisement
Creativo

Creativo

För att hålla handdukarna väldigt mjuka är det bra att börja vidta försiktighetsåtgärder med början från tvätten och sedan fortsätta med försiktighetsåtgärderna, även under torkfasen.

  • Först och främst undvik att överbelasta tvättmaskinen.

  • Justera temperaturen och centrifugeringshastigheten. Se till att handdukarna inte är för urvridena och att de inte tvättas över 60 grader om de är vita och över 40 om de är färgade. Tydligen kan för höga temperaturer inducera fibrerna.

  • Mät tvättmedlet väl, undvik överskott, eftersom även detta är en möjlig faktor som gör fibrerna och därmed tyget hårdare.

  • Välj att använda ingredienser som anses vara "magiska". Vi hänvisar till bikarbonat, citronsyra eller destillerad vit vinäger. Du kan lägga till 150 gram bikarbonat i tvättmedelsfacket, blanda 150 gram citronsyra med vatten och byta ut sköljmedlet med det eller tillsätta vinäger i trumman.

    I alla tre fallen säkerställs större mjukhet. Och under alla tre omständigheterna kan du lägga till några droppar av en eterisk olja för att parfymera.

  • När de väl tvättats är det bra att hänga dem utomhus men undvik direkt solljus, det torkar ut dem ytterligare, och låt dem inte hänga och torka i fler timmar än vad som behövs.

Advertisement
Pixabay

Pixabay

De angivna åtgärderna bör räcka för att säkerställa en bra grad av mjukhet, men om de inte till fullo tillfredsställer dig, finns det två andra godsaker att lägga till listan över smarta knep för att mjuka upp tvätten. Låt oss prata om borstknepet och bollknepet, lite ovanligt men tydligen effektivt.

  • När det gäller det första handlar det helt enkelt om att "kamma", försiktigt och länge, handdukarna, när de väl är torra, med en borste med inte alltför hård borst och en rundad spets. Runda hårborstar, självklart nya och helt rena, fungerar också bra. Operationen måste upprepas, med tålamod, på båda sidor. Och även om det låter lite extremt och bisarrt, verkar det fungera ganska bra.

  • När det gäller bollknepet kan du lägga till, i tvättmaskinen, tennisbollar eller de av ull som används i torktumlaren. Detta verkar vara lika fördelaktigt för plaggens mjukhet.

Prova dessa tips och njut av komforten av dina mjuka, fluffiga handdukar.

Advertisement