11 användbara hemtips för att underlätta i vardagen

av Hilda Maria Morgan

14 September 2022

11 användbara hemtips för att underlätta i vardagen
Advertisement

Det finns knep och information relaterade till vardagen och hemmets ekonomi, till synes enkla och självklara, men som kan revolutionera vårt liv. De är råd och information som inte alla är medvetna om, men som potentiellt kan spara oss både tid och pengar kan dessutom gynna vår hälsa.

Vissa är mer utbredda och använda, och andra mindre. Alla är mycket viktiga för att lösa och förebygga flera problem och olägenheter. Vi har listat några av dem nedan, bland de mest användbara och viktiga att känna till.

Advertisement

Mot dålig lukt i skor är det smart att spraya deodorant inuti. Ännu mer avgörande är dock att behandla dem med ett desinfektionsmedel. Deodoranten kan lösa effekten men inte orsaken; medan desinfektionsmedlet, genom att eliminera bakterierna, kan lösa problemet i grunden. Oavsett, låt dem torka innan du bär dem igen.

Advertisement
Pixabay

Pixabay

Om du har ett parkettgolv och behöver göra en del arbete på väggarna, är det lämpligt att täcka golvet med plast för att hålla det i gott skick och undvika att fläcka ner eller repa det.

Pixabay

Pixabay

När något av glas går sönder och fragmenten sprids på golvet är ett sätt att se även de minsta och få bort allt, för att undvika fara, att dämpa ljuset och tända en ficklampa.

Kontrollera också alltid de dolda områdena i huset där det finns risk för mögelbildning på grund av fukt. Om du hittar ett, se till att du eliminerar det med rätt produkter, annars kommer det på kort tid att formeras igen.

Pixabay

Pixabay

Att sätta repskydd under sängfötterna är det perfekta sättet att öka utrymmet under sängen och skydda golvet.

Advertisement
Pixabay

Pixabay

När du tvättar handdukar, skaka dem innan du hänger upp dem. De kommer att torka snabbare och till perfektion och förblir mjukare.

Alla känner inte till att vatten snabbt överför värme. Det betyder att det är bäst att inte ta ut saker ur ugnen med blöta grytvantar eller grytlappar eftersom du riskerar att bränna dig.

Advertisement
Pixabay

Pixabay

Ett effektivt knep för att perfekt ta bort fläckar från vita skor, särskilt på de som inte rekommenderas att tvättas i tvättmaskinen, är att borsta dem med väteperoxid.

Pixabay

Pixabay

När en svag vattenström kommer ut ur duschmunstycket kan det bero på att vattnets hårdhet gett upphov till mycket kalk som täpper till hålen i duschmunstycket. Använd bara en tandborste indränkt i ättika för att återställa situationen till det normala.

Advertisement
Pixabay

Pixabay

För att förhindra att dragkedjorna på koftor skadas i tvättmaskinen och blir vågiga, stäng alltid dragkedjan på varje kofta och undvik att tvätta dem i höga temperaturer.

Använd ullbollar till torktumlaren istället för engångsblad som normalt finns på marknaden. De kommer att påskynda torkning, göra plaggen mjukare och luddfria, och undvika användning av kemikalier och potentiella allergener. Annars är tennisbollar också användbara!

Kände du redan till denna värdefulla information?

Advertisement