Bli inte överraskad av irriterande motgångar: använd dessa enkla och briljanta knep

av Hilda Maria Morgan

13 September 2022

Bli inte överraskad av irriterande motgångar: använd dessa enkla och briljanta knep
Advertisement

Idén att veta hur man klarar sig i alla situationer är något som vi alla skulle vilja tillämpa på oss själva: att alltid veta hur man löser ett problem på det snabbaste och mest tillfredsställande sättet innebär att man sparar sig små irritationsmoment och även stora bekymmer. Och om det eventuellt är omöjligt att undvika de allvarligaste missödena, kan vi åtminstone hjälpa oss själva för att inte bli överrumplade av de där små vanliga motgångarna som, även om de inte är allvarliga, kan förstöra en hel dag och vårt humör.

Det är därför alltid värt att upptäcka knep som kan komma väl till pass i de dagliga sysslorna, eller när en kanske något svårare situation uppstår och vi befinner oss utan lämpliga medel för att hantera det. Vi föreslår några nedan som alltid är användbara att känna till.

Advertisement
boombalagasha/Reddit

boombalagasha/Reddit

När vi bestämmer oss för att ta in färska snittblommor i huset vet vi att de kommer att hålla sig färska en kort tid: med snittet har vi separerat dem från rötterna som ger dem näring från jorden. Men vi kan njuta av deras skönhet under en längre tid, med hjälp av några knep.

Ett av dessa är att tillsätta socker i vattnet som stjälkarna står i, vilket hjälper växterna att hålla sig fasta lite längre. Andra häller dessutom också upp en tesked blekmedel för att desinficera vattnet från bakterier som får blommorna att vissna snabbare.

Advertisement
BeersAndTacos4Lyfe/Reddit

BeersAndTacos4Lyfe/Reddit

Hur många försök tar det att sy tillbaka en tappad knapp, eller för göra en enkel sömnad, och lägger vi mer tid på att trä tråden genom nålsögat än att slutföra reparationen? Om du tar hjälp av en tandborste blir allt lättare. Lägg tråden på tvären på borsten, vänd ögat mot den, så att tråden löper längs med hålet, tryck nålen på borsten, så att spetsen på dessa trycker in tråden i nålsögat. Du kan också använda dig av en andra nål för att omedelbart dra upp trådöglan som skapas.

pxhere.com

pxhere.com

Du vill ta fram det fina silverbesticksetet, men tycker att det är fläckigt. För att skynda på utan att använda en silverprodukt, polera med tandkräm, skölj och torka med en mjuk trasa!

world.openfoodfacts.org

world.openfoodfacts.org

Vi är fulla av medlemskort som vi använder i många butiker, men hur många gånger bär vi verkligen alla med oss ​​i plånboken? Om vi ​​inte ens använder apparna för att få i ordning alla streckkodskorten kan vi åtminstone fotografera dem bra, så att vi kan visa dem när de behövs, även om vi har glömt att ta med oss ​​dem, så kommer vi att få våra poäng och rabatter!

ReadyPlayer85/Reddit

ReadyPlayer85/Reddit

En annan sak som vi inte alltid hittar i fickan när det behövs: mynt att lägga i varukorgen. Men kanske har vi en nyckel: väldigt ofta har de klassiska runda huvudena på nycklarna den perfekta storleken för att passa in i dessa hål.

Advertisement
rawpixel.com

rawpixel.com

Du är utomhus, campar kanske, och du måste tända en eld med tändstickor, men det blåser. Förutom att skydda dig från vindbyarna kan du förbereda dig innan du tänder gnistan: med en liten kniv kan du faktiskt göra ristningar längs träskaftet, före huvudet, för att lyfta - utan att lossa - lite träflisor, som rör sig från basen mot huvudet. Lågan kommer att hålla längre, i och med att den kommer kunna bränna även dessa träfragment och vinden kommer inte att släcka den så lätt.

physep/Reddit

physep/Reddit

När du hittar kiselgelpaket i förpackningen av dina inköp, spara dem. Du kan använda dem för att förhindra att fukt förstör inte bara väskor, skor och olika läderattiraljer i garderoben eller lådorna, utan även paket med frön som du väntar på att bli planterade och många andra föremål.

Vilka knep klarar du dig inte utan?

Advertisement