Lakan utan resår: få dem att fästa perfekt på madrassen med en enkel manöver

av Hilda Maria Morgan

11 September 2022

Lakan utan resår: få dem att fästa perfekt på madrassen med en enkel manöver
Advertisement

Att byta lakan är ofta ett tråkigt och nervkittlande jobb, eftersom det kräver ett tålamod och precision som man, speciellt när man har lite tid, inte alltid har. Situationen blir komplicerad när lakanet som kommer i kontakt med madrassen inte är ett sådant elastiska hörn, som är mycket lätt att sätta på, utan det platta med klassiska hörn.

Det händer ofta att den typen av lakan, speciellt till de som äger klassiskt linne, kanske som man fått i present enligt tradition. Även i detta finns dock ad hoc-lösningar och snabba metoder för att bädda en säng till perfektion, som förblir väl utsträckt på madrassen utan rikligt med veck på vardera sidan.

via @thefoldinglady/TikTok

Advertisement
@thefoldinglady/TikTok

@thefoldinglady/TikTok

I en TikTok-video visar @thefoldinglady, expert på hemstädning och organisation, en mycket enkel teknik för att få lakanet att fästa perfekt om madrassen när det inte finns några elastiska hörn. Proceduren är ganska enkel och kan sammanfattas i några få steg:

  • Börja på fotsidan av sängen, stoppa in kanten av lakanet tätt under madrassen.
  • Gå sedan vidare till ett av hörnen, så att änden av samma sida av lakanet fäster vid madrassens hörn.
  • Vik änden av lakanet som täcker sidan av sängen vertikalt över samma hörn.
  • Stick in kanten på lakanet under madrassen även på denna sida.
  • Upprepa för alla hörn och det var allt.

Om du vill förstå och memorera stegen bättre föreslår vi att du tar en titt på den korta videon i fråga på @thefoldinglady:s profil.

Tro dock inte att om du bara hanterar lakan med elastiska hörn kommer du att vara skyddad från det oväntade. De är förvisso mer bekväma att få fast om på madrassen, men att vika dem kan vara komplicerat om man inte använder rätt teknik. Även i detta avseende finns det dock tips och tutorials som skapats specifikt för att göra ditt liv enklare i denna mening. Den mest använda tekniken är att föra samman hörnen genom att vända dem ut och in och sedan ordna dem så att de viks inuti. När hörnen har ordnats kan du normalt fortsätta genom att vika lakanet på mitten, i tredjedelar eller i fjärdedelar, beroende på ditt behov.

Vilka lakan brukar du använda?

Advertisement