Vad är det?! 10 gånger då nätet har löst mystiska frågor

av Hilda Maria Morgan

17 September 2022

Vad är det?! 10 gånger då nätet har löst mystiska frågor
Advertisement

Har du någonsin stött på något föremål med ett helt okänt utseende, som du aldrig sett förut och omedelbart skulle ha velat veta vad det var? Eller, efter att ha vilat blicken för femtioelfte gången på något som du ser varje dag, frågat dig "men vad är det bra för? Varför görs det så här?".

Ibland kan någon i närheten ge ett tillfredsställande svar, men när det inte finns någon som kan upplysa oss har vi fortfarande en resurs att utnyttja: internet. Och inte så mycket sökfältet i din webbläsare, som användarna som är redo att reda ut den här typen av världens mysterier (kanske kommer de att använda Google, vem vet!). Således blir vissa onlinediskussioner skådeplatsen för stora upptäckter för oss alla. Vi berättar om några av dem nedan.

Advertisement
throw_me_away1993/Reddit

throw_me_away1993/Reddit

Någon laddade upp det här fotot av en konstig geometrisk design som dammet alltid skapar på myggnätet och undrar vad det kan bero på. Och det upplysande svaret var: "Den förra hyresgästen var en som rökte, med en fläkt vid fönstret [...]. Det märket kommer att sitta kvar tills du tvättar hela myggnätet noggrant. Jag skulle säga att du borde ta bort det och tvätta det i badkaret med diskmedel ". Kort sagt, röken, som fördes på myggnätet av fläkten, hade gjort att vissa punkter blivit mer klibbiga, så all smuts från myggnätet fastnar speciellt på de områdena!

Advertisement
lw1999/Reddit

lw1999/Reddit

Vi ser vanligtvis galler i många fönster som, istället för att vara raka och parallella med glaset, vidgar sig i en mjuk kurva nedåt, komplett med snirklor. Det är inte bara en estetisk faktor, utan en form som gör att du kan använda det utrymmet för att dekorera med blomkrukor!

LocalSalesRep/Reddit

LocalSalesRep/Reddit

Och fortfarande kvar på ämnet med dekorationer av metallmöbler från svunna tider: om du av en slump i någon gammal trappa råkar se hörnen täckta av perfekt formade trianglar, vet att de är en genialisk hjälp för att undvika att samla damm och smuts på de platser som är så svåra att rengöra! De skulle behövas överallt.

pepperjobe21/Reddit

pepperjobe21/Reddit

Om du råkar strosa runt i den engelska staden Bath, och lägger märke till den här konstiga metallkonen nära ingången till något gammalt hus, kan du förvåna alla genom att känna igen den som en... vi skulle kunna säga, Stäng av den! På engelska kallas den "snuffer", och var tänkt för att låta besökare stänga av sina facklor innan de gick in i huset. De rikaste herrgårdarna hade till och med pojkar (link boy) anlitade för att göra just det!

kjax016/Reddit

kjax016/Reddit

Användarfråga: "Det här lyxhotellet har ett grunt badkar med två sidor. När du trycker på knappen lyser ena sidan med ett rött ljus och fylls med varmt vatten i 30 sekunder. Sedan lyser den andra sidan med blått ljus och fylls med kallt vatten och stängs av efter ytterligare 30 sekunder". Du kanske har gissat rätt: det här är typiska badkar i bastur eller offentliga bad i många centraleuropeiska länder, utformade för att sätta fötterna först i varmt vatten och sedan i kallt vatten för att förbättra cirkulationen.

Advertisement
LeaMonster/Reddit

LeaMonster/Reddit

Om du någon gång stöter på ett piller som ser ut precis som medicin, men som är fullt av metallfragment, svälj det inte: det är avsett för idisslare!

shape_reality/Reddit

shape_reality/Reddit

Ett föremål som ofta verkar hamna på återvinningscentraler: det är en magnetisk hållare för flaskor!

Advertisement
Jaol17/Reddit

Jaol17/Reddit

Det är inte ett monster, inte heller ett kreativt arbete som gått dåligt, utan en uråldrig souvenir som hittats av en slump: det verkar som om många turistorter, särskilt hamnar, sedan 1500-talet hade för vana att förvandla fiskar som rockor, genom att modellera dem så att de såg ut som havsdemoner eller läskiga varelser i vattnet. De torkades och såldes sedan som souvenir!

3kota/Reddit

3kota/Reddit

Den här ringen med en intressant utbuktning designades för dem som tog hand om barn eller sjuka människor: den konkava biten är faktiskt en sked.

Advertisement
thedudeabides227/Reddit

thedudeabides227/Reddit

Äntligen ett föremål som upptäcktes av en privat säkerhetskamera: i videon kunde man se en kvinna som närmade sig linsen, håller enheten stilla, vilken avgav ett slags sprakande och sedan snabbt gick därifrån.

Det är en frekvensskanner som används av biltjuvar för att fjärrupptäcka säkerhetskoderna för bilnycklar (ofta förvarade nära entrédörren) och på så sätt kunna öppna bilarna och parkera i närheten.

Kände du till alla dessa objekt och deras funktioner?

Advertisement