Hur många sätt kan du använda dem på? Upptäck ytterligare användningsområden för 10 vanliga föremål

av Hilda Maria Morgan

13 Februari 2023

Hur många sätt kan du använda dem på? Upptäck ytterligare användningsområden för 10 vanliga föremål
Advertisement

Det finns många föremål och saker som vi använder, i vårt dagliga liv, på ett helt felaktigt sätt eller i alla fall annorlunda än för vad det var tänkt för.

Det händer att vi är övertygade om det rätta sättet att använda något på och det ges i arv från generation till generation, utan att någon någonsin undrar om den saken verkligen skapades för att användas på det sättet.

Detta hindrar oss väldigt ofta från att fullt ut utnyttja den verkliga potentialen hos ett objekt och från att förstå dess verkliga syfte. Och detta har hänt och kommer att hända för ett oändligt antal saker. Vi har samlat och beskriver några av dem nedan.

Advertisement
Pixabay

Pixabay

Vi är vana vid att slänga in tvättmedelskapslar i tvättmaskinen utan sätskilt mycket uppmärksamhet. Få människor vet dock att för att vara effektiva bör de placeras på botten av den tomma trumman innan du lägger i tvätten, annars är de nästa onödiga.

Advertisement
Pixabay

Pixabay

I diskmaskinen måste saker placeras snyggt och utan överbelastning, eftersom apparaten är designad för att användas på det sättet, annars kommer den att vara mindre effektiv.

Pixabay

Pixabay

Toapappersrullen bör, både för att det ska vara praktisktl och för hygienens skull, placeras på rullhållaren, vilket gör att den yttre sidan kommer utåt och inte tvärtom (som många gör).

 

Pixabay

Pixabay

Hårnålarna designades ursprungligen för att ha den vågiga delen att fästa mot hårbotten, för att bättre hålla fast håret och göra sin plikt. Det är inte klart varför de idag används tvärtom av praktiskt taget alla.

Pixabay

Pixabay

Det andra hålet på burkens flik skapades för att man ska kunna stoppa in sugröret som vanligtvis är ganska besvärligt att använda tillsammans med en burk. Det är dock få som är medvetna om det.

Advertisement
Pixabay

Pixabay

Hålet i spagettisleven ser ut att vara precis rätt storlek för en persons portion spagetti. Har någon någonsin använt den för detta ändamål? Vi tror det knappast.

Pixabay

Pixabay

Och skulle någon någonsin misstänka att de två sidohålen på den ikoniska All Stars skapades för att ett andra skosnöre skulle kunna passera? Men det är just så det är, även om förmodligen ingen någonsin har gjort så eller någonsin kommer att göra så.

Advertisement
Pixabay

Pixabay

Ett annat okänt och absolut oanvänt hål är det på handtaget på kastrullerna. Tydligen är de till för att hålla träskeden upprätt under matlagning.

Pixabay

Pixabay

Det tvåfärgade suddgummit skapades, genom antagning av märket som producerar det, med avsikten att sudda både blyerts och bläck. Den blå delen skulle i själva verket vara avsedd för att eliminera bläck. Men inte alla känner till denna information.

Advertisement
Pixabay

Pixabay

Slutligen ska deodoranten, som alla bara använder för armhålan, ha skapats för att hantera svett och obehagliga lukter även på andra delar av kroppen där den produceras. Visste du det?

Och hur många av dessa små "hemligheter" kände du redan till?

Advertisement