Fel inredningsval: 8 konkreta fall av dålig smak och lite praktiskt vett

av Hilda Maria Morgan

19 Januari 2023

Fel inredningsval: 8 konkreta fall av dålig smak och lite praktiskt vett
Advertisement

När du ska välja möbler till ditt hem gör du det oftast så klokt man kan. Så borde det åtminstone vara för att undvika att stöta på felaktiga val både ur estetisk och rumslig organisationssynpunkt. Du bör försöka bestämma dig för det bästa, förlita dig på din personliga smak vad gäller estetik och kunskapen hos branschfolk när det gäller material, storlekar och andra tekniska aspekter.

Varje hus har sin egen storlek, olika fördelning av utrymmen och andra egenskaper som det är nödvändigt att vara uppmärksam på när man bestämmer sig för att möblera eller dekorera det. Annars riskerar du att betala konsekvenserna och inte lätt kunna gå tillbaka. Ändå finns det de som, också tack vare uppenbar dålig smak, har gjort dessa misstag.

Om du är nyfiken på att se några av dem kan du ta en titt på den korta genomgången av bilder nedan.

typewritten/Reddit

typewritten/Reddit

Någon kommer genast att ha gissat vad det är: en stol att knäböja på, en ergonomisk. Rent estetiskt är det kanske inte så mycket att se, men det värsta är att den i det här fallet också är väldigt liten i storleken, mer eller mindre storleken på ett fotstöd. Kommer den att vara riktigt bekväm och ergonomisk?

Advertisement
Reddit

Reddit

Rummet på bilden är en något riskabel blandning mellan ett badrum och en liten bar. Det är förvisso i tveksam stil, men någon skulle kunna invända att det inte är ett helt ologiskt val.

u/dreamer0825

u/dreamer0825

Den som har lagt en så stor madrass i ett så litet rum har säkert begått många misstag. Men om vi vill leta efter en positiv sida kan vi hitta det i det faktum att det blir ganska svårt att falla ur sängen.

GeminiStarbright/Reddit

GeminiStarbright/Reddit

Hur de lyckades designa en garderob vars öppning blockeras av taklampan förblir ett mysterium. Nackdelen för dem som bor i det här huset är däremot en stor säkerhet.

flytraphippie/Reddit

flytraphippie/Reddit

Med en så överdriven och kitschig toalett kan man bara föreställa sig hur resten av huset skulle kunna se ut. Det bor säkert någon där som aldrig har tråkigt.

Advertisement
Cwawaf/Reddit

Cwawaf/Reddit

Även i detta fall misstog de sig när de skulle ta mått. En toalett som denna är förvisso originell, men användbarheten av toalettsitsen är praktiskt taget lika med noll.

flytraphippie/Reddit

flytraphippie/Reddit

Den som inredde rummet ovanför gick lite för långt. Kan det vara en storsamlare?

Advertisement
SomanydynamoS/Reddit

SomanydynamoS/Reddit

Och slutligen, här är en typisk möbel från åttiotalet, en historisk period som verkligen inte är ihågkommen för sin nykterhet. Det är sant att ett stänk av färg i huset aldrig skadar. Detta är dock verkligen lite mycket.

Har du sett andra fel och hemskheter av det här slaget?

Advertisement