Det hemliga vapnet för att tvätta väggar utan ansträngning? För många är det den roterande moppen

av Hilda Maria Morgan

28 September 2022

Det hemliga vapnet för att tvätta väggar utan ansträngning? För många är det den roterande moppen
Advertisement

Att tvätta väggarna är en av de där hushållssysslorna som alltid tar mycket tid och ofta tvingar en att flytta på allt, använda stegar och pallar eller huka sig på ett riktigt obekvämt sätt. Ibland kan man kompensera det med moppar för att damma på marken, på vilka tvättade och urkramade mikrofiberdukar appliceras.

Men det finns också speciella verktyg, och några av dessa har erövrat publiken på sociala medier, så som händer på TikTok eller Instagram. För att visa hur man använder en av dessa mycket bekväma tillbehör har vi Azure MacCannell, på kontot @livecomposed.

via @livecomposed/TikTok

Advertisement
@livecomposed/TikTok

@livecomposed/TikTok

Det som visas i videon är enplatt mopp med rundad form, vilket ofta ses i online-tutorials. Det är en av dem utan fransar, med en mjuka trasa som kan bytas ut och tvättas varje gång.

I en populär video visar @livecomposed hur han använder den för att eliminera alla typer av fläckar och märken som skadar rummens väggar, inklusive de skiljeelement som finns inuti de olika rummen: i diskhon (eller i en balja) förbereder han en blandning av hett vatten och förmodligen något rengöringsmedel (eller eventuellt väteperoxid, som också föreslås i kommentarerna), doppar ner hela moppen och tvättar sedan bort smutsen från de olika väggarna. Spår av smuts verkar försvinna nästan magiskt.

Hans val är alltså att doppa moppen, som man brukar göra med verktyg av denna typ.

Advertisement
@livecomposed/TikTok

@livecomposed/TikTok

Det är dock inte alla som använder detta tillbehör på det sättet. Faktum är att företaget som tillverkar moppen för väggarna i fråga, med tanke på videons enorma framgång, kontaktade Azure MacCannell och förklarade att det mest effektiva sättet är att spraya. Så TikTokern skapade en ny video för att visa hur de faktiskt ännu bekvämare kan rengöra till och med en dörr full av klotter, helt enkelt genom att spraya en lämplig produkt (en specifik produkt från samma märke används där, men du kan använda vad du vanligtvis gillar bäst för dina dörrar) på den fortfarande torra trasan, och sedan gnugga den över hela ytan som ska rengöras.

När du väl moppat trädörren, som var i riktigt fruktansvärt skick, ser det ut som att det fungerar på alla mörka märken som ett suddgummi. Du kan se den andra videon här.

Använder också du moppen för att rengöra väggar och dörrar?

Advertisement