Rengör madrassen: 3 idiotsäkra metoder utan att använda kemikalier

av Hilda Maria Morgan

20 September 2022

Rengör madrassen: 3 idiotsäkra metoder utan att använda kemikalier
Advertisement

När en madrass är fläckig är det alltid svårt att få tillbaka den till sin forna glans. Eftersom de är väldigt otympliga kan vi inte bara plocka upp den och slänga in den i tvättmaskinen. Och att flytta den är också ett nästan övermänskligt företag. Så hur kan vi göra när vi måste tvätta den? Och framför allt, hur kan vi förhindra att fläckar bildas efter normal användning?

Det finns flera kemikaliska produkter för detta, men väldigt ofta är de för dyra eller så undviker vi dem helst av rädsla för att de kan vara giftiga. Kanske känner inte alla till att det också finns ekonomiska och naturliga alternativ och väldigt ofta finns de redan hemma och nära till hands! Låt oss upptäcka 3 idiotsäkra metoder tillsammans.

Advertisement

Rutinrengöring

Låt oss först och främst komma ihåg att det vore bra att vädra rummet dagligen och lägga ut madrassen utomhus minst en gång i veckan. För en mer grundlig rutinrengöring av madrassen är det först och främst nödvändigt att tvätta överdraget, om det kan tvättas, i 60 grader; innan du lägger det i tvättmaskinen, ta bort eventuella fläckar med ett milt fläckborttagningsmedel genom att låta det verka i cirka 15-30 minuter.

Sedan fortsätter vi genom att dammsuga båda sidorna av madrassen. Förbered en blandning med bikarbonat och några droppar eterisk olja; du kan använda den du föredrar, men för en mer desinficerande effekt välj tea tree. Efter att ha fördelat det bra över hela madrassen sug med dammsugaren för att ta bort överskottet.

Om vi ​​har en ång- eller värmedammsugare hemma kan vi använda den för att snabbt rengöra och desinficera.

Advertisement

Rengör latexmadrass

Att rengöra en latexmadrass är väldigt enkelt: blanda bara vatten och några droppar citron i en liten skål, doppa en trasa i den och torka hela ytan med trasan efter att ha vridit ur den. Låt det verka i några timmar tills det torkar. Madrassen blir helt ren.

Ta bort fläckar

Om vi ​​har att göra med mer envisa fläckar måste vi göra en djupare rengöring. Häll en kopp väteperoxid och en halv kopp diskmedel i en sprayflaska, blanda de två vätskorna väl. Spraya blandningen på fläcken som ska tas bort och låt den verka i 2 minuter, gnugga sedan. Torka sedan av med en fuktig trasa och torka. Fläcken kommer att försvinna!

Och du, vilken metod föredrar du att rengöra dina madrasser?

Advertisement